ОТВОРЕНА КОВИД БОЛНИЦА :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА КОВИД БОЛНИЦА


Данас је у Бијељини озваничен почетак рада измјештене поликлинике са консултативно специјалистичким амбулантама у згради старе хирургије и отварање нове Ковид болнице у адаптираним просторијама старе гинекологије. Овом догађају присуствовали су српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља социјалне заштите РС Ален Шеранић који је претходно одржао састанак са члановима Кризног штаба Болнице „Свети Врачеви“ на челу са проф. др Златком Максимовићем, вршиоцем дужности директора Болнице.
Додик се послије обиласка нових објеката захвалио директору бијељинске болнице и његовом тиму, наводећи да су брзо, квалитетно и успјешно имплементирали идеју да се отвори ковид болница у овом епицентру кризе.

"Ово је прва ковид болница овог обима и овако опремљена у Републици Српској. У наредним седмицама то ће бити урађено и у Бањалуци, гдје ће стара поликлиника бити уређена да може да прими ковид болеснике на квалитетан начин. Данашњи број заражених грађана вирусом корона је алармантан и морамо предузети низ мјера како био заштитили грађане и вјероватно ћемо морати опет затворити школе“, поручио је српски члан предсједништва БиХ. Он је поручио да ће се морати редуковати и радно вријеме у фирмама.

Шеранић је рекао новинарима да је у Бијељини подигнут и капацитет лабораторије која ради до 200 узорака на утврђивању лица која су заражена вирусом корона.

"Додатни капацитети уклапају се у план који спроводимо у дјело, попуњавамо тренутне капацитете, развијамо додатне, а онда имамо коначан план који подразумијев или дијељење боница на ковид и нековид или претварање цијеле болнице у ковид болницу", навео је Шеранић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић упозорио је да се епидемиолошко стање у граду усложњава и да је велики број заражених вирусом корона посљедњих дана, те позвао суграђане да заједничким снагама учествују у напорима да се смањи број заражених, уз поштовање мјера. Он је захвалио медицинским радницима на преданом раду.
 

 
Вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" у Бијељини Златко Максимовић рекао је новинарима да нови објекти, чија је адаптација трајала два мјесеца, имају површину 2.600 метара квадратних.
Нова ковид болница у Бијељини има додатних 40 до 50 кревета.

Семберија инфо