Градоначелник Мићић у Доњој Буковици: Отворен новоасфалтирани пут :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић у Доњој Буковици: Отворен новоасфалтирани пут


У оквиру пројекта урбанизације локалних путева и улица на подручју града и цијеле Семберије, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, на свечан начин, пресијецањем врпце, данас је пустио у саобраћај новоасфалтирани пут у семберском селу Доња Буковица.



„За ову дионицу пута, у дужини од 300 метара, за коју је било неопходно издвојити око 32.000 КМ, мјештани овог села прикупили су око тридесет одсто средстава. У овом насељу су и двије породице погинулих бораца које су активно учествовале у прикупљању средстава за асфалтирање пута. Њима се посебно захваљујем, јер су и они учествовали у овој заједничкој акцији. Наши суграђани, поготово у вријеме ових предизборних активности, у великом броју прикупљају тих тридесет одсто средстава како би могли учествовати у оваквим акцијама. Градска управа је обезбиједила око четири милиона КМ за инфраструктурне пројекте, како бисмо могли да учествујемо у њима са 70 одсто средстава. Уколико буде неопходно, обезбиједићемо још средстава. Сада пуне руке имају извођачи радова, тако да не знамо хоће ли у грађевинској сезони сви пројекти бити и реализовани. У сваком погледу ћемо подржати наше суграђане у оваквим акцијама, истакао је градоначелник Мићић.



Осврнувши се на почетак предизборне кампање, градоначелник Мићић је изјавио да је предизборна кампања један вид „ванредног стања“ када се користе бројна, па и некоректна средства да би се дошло до циља.

„Има у свему томе пуно прљавог, пуно лажи, али, ово данас није лаж и није превара. Ово је пут који се види. Народ ће препознати ко шта ради и ко шта обећава. Ми нигдје не долазимо са обећањима, већ долазимо са конкретним задацима и са конкретним дјелима. У протеклих двадесетак година имали смо подршку за овакав рад, а сигуран сам да ћемо имати и даље. Нећемо варати свој народ, нећемо лагати и обећавати без покрића, али, оно што обећамо, то ће бити и реализовано“, изјавио је Мићић. 
 
Јованка Дакић (83), старица крепког здравља, каже да  асфалт представља велику ствар за становнике овог дијела Доње Буковице.

„Ту живим шездесет година. Ту сам рађала дјецу, подизала их, поудала, оженила, извела на прави пут. Живимо од пољопривреде. Некада је било тешко. Све се радило мотиком. Школовала сам дјецу својим радом“, истиче, с нескривеним поносом, Јованка Дакић. 

Новак Јевтић каже да је асфалт овом селу био неопходан и он се том приликом захвалио Градској управи на одобреним средствима, истакавши да мјештани сами никада не би могли реализовати једну овакву инвестицију. Сложни мјештани овог села су у прошлој години, уз помоћ града, изградили мост преко рјечице Црни Лукавац како би лакше стизали до својих њива.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић