МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 30. ОКТОБРА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 30. ОКТОБРА


Сједница Скупштине града Бијељине биће одржана 30. октобра, а одборници ће испред себе имати дневни ред са 13 тачака, договорено је на међустраначком састанку. Градоначелник Мићо Мићић је рекао да је ријеч о још једној сједници у старом скупштинском сазиву.

-Главне тачке су Нацрт ребаланса буџета за 2020. годину за који смо добили сагласност од Министарства финансија, а поред ове тачке дневног реда имамо и неколико опдлука о продаји непокретности. Једна такође битна одлука је пренос права својине са града на РС у сврху регулисања ауто пута Бијељина-Брчко, односно, Бијељина-Рача“, рекао је Мићић и додао да ће без накнаде у власништво пренијети земљиште на ком нема објеката.

Одборници ће расправљати и о Приједлогу одлуке о измјени одлуке о комуналним таксама, а ради се Индустријској они гдје би требало да се такса за прикључак на канализацију са пет, смањи на двије КМ, што је у сврху помоћи привредницима који граде хале.


На сједници ће се наћи и Пријдлог одлуке о одређивању назива улица, тргова, дијелова насељених мјеста, мјесних заједнциа и обиљежавања зграда бројевима и још неколико тачака дневног реда. Предсједник ГО ПДП Славиша Марковић изразио је изненађење позивом за одржавање сједнице, с обзиром на повећан број новозаражених особа на подручју Бијељине.

-Епидемиолошке мјере се из дана појачавају, ограничава се број особа на једном мјесту, а заказивати сједницу са 31 одборником, неколико начелника одјељења, медијима и тд. је контрадикторно са прописаним мјерама. Сматрам да је у питању што прије урадити ребаланс буџета како би се прерасподијелиле одређене позиције кад је у питању трошење средства у овој години“, рекао је Марковић и истакао да ће опзиција размотрити да ли ће уопте учествовати у раду сједнице. Он је додао да је „протеклих дана од локалних и републичких инспекција примијетна пресија која се врши на привредне субјекте, а под окриљем контроле провођења прописаних заштитних мјера“.

-Апелујем на инспекцијске органе да имају слуха за привредне субјекте и не забораве да је око 3. 000 радника у Бијељини остало без посла због  вируса корона“, апеловао је Марковић.

Семберија инфо