ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је уговоре о стипендирању ученика генерације основних и средњих школа, те дјеце са посебним потребама, који ће у школској 2020/2021. години из градског буџета примати стипендију.
 
-Ово су ми најдражи уговори које потписујем, јер ријеч је о најбољој дјеци, дјеци која су ученици генерације  у својим школама, основним и средњим, они су понос како својих родитеља и  школа, тако и свих нас. То су дјеца која редовно постижу сјајне резултате и у  наставку школовања, изјавио је градоначелник Мићо Мићић.
 
У структури стипендиста који ће примати стипендију из градског буџета је 13 ученика генерације из основних школа, а то су: Катарина Симојловић, Ангелина Мирић, Катарина Лазаревић, Маја Радић, Милица Лазић, Миодраг Остојић, Теодора Трнинић, Стефан Јосиповић, Николина Лукић, Драгиша Драгичевић, Марина Лазаревић, Јелена Ијачић и Борко Симић. Они ће у овој школској години примати стипендију чији је мјесечни износ 100 конвертибилних марака.
 
Пет стипендиста су и ученици са посебним потребама који се, како истичу, труде да добију добро образовање. То су: Павле Тришић, Бранислав Вујић, Сања Томашевић, Стефан Голић и Марија Марковић.
 
Шест је ученика генерације средњих школа који ће примати стипендију у академској 2020/2021. години. То су: Владан Ђокић, Михаела Ристић, Јована Мићановић, Милица Пухало, Адриана Спасојевић и Катарина Јовић. Њима ће се исплата стипендије, у мјесечном износу од 200 конвертибилних марака, вршити за период од десет мјесеци. Иначе, 200 конвертибилних марака је  почетни износ стипендије, а он може бити увећан и до 30 одсто, у зависности од успјеха постигнутог током студија.

 
Градоначелник Мићић је навео да се у структури стипендиста града Бијељине тренутно налази само 15 студената који су на вишим годинама студија, јер тек сад слиједи расписивање конкурса за додјелу стипендија студентима.
 
Стипендирање ученика и студената из градског буџета врши се од 2006. године, за што се годишње издваја око 300.000 конвертибилних марака.
 
Честитајући студентима градоначелник Мићо Мићић им је пожелио да успјешно заврше школе и факултете које су уписали, да вриједно уче, јер резултати учења и залагања постају кад тад видљиви.
 
-Додјелом стипендија град Бијељина жели да подржи младе људе током школовања, да затим успјешно нађу посао, те да својим знање и радом омогуће даљи развој наше локалне заједнице, изјавио је градоначелник Мићић.

Семберија инфо