Градоначелник Мићић на траси будуће нове улице: Имаћемо модеран и савремен улаз у град :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић на траси будуће нове улице: Имаћемо модеран и савремен улаз у град


Да не би испало како само нешто причамо и обећавамо, током кампање и прије кампање, овдје видите да се нешто ради и да ћемо изградњом нове улице имати модеран и лијеп улаз у град, на новоизграђену аутобуску станицу, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић након обиласка локације на којој се скидају стари жељезнички прагови и рашчишћава терен за нову модерну саобраћајницу.



„Имаћемо нови саобраћајни улаз у град и на нову аутобуску станицу. Нова улица ће отворити овај дио града. Члан Предсједништва БиХ, господин Милорад Додик обећао је да ће Влада РС финансирати изградњу нове саобраћајнице која ће коштати око пет милиона КМ. У питању је велика и скупа инвестиција, јер ће имати комплетну инфраструктуру и кишну канализацију. Осим коловозне траке са тротоарима, планирана је садња четири дрвореда са хиљаду стабала, изградња бициклистичке стазе. Ова улица ће се спајати са Комитском улицом, а планирана је и изградња новог кружног тока са фонтаном. Имаћемо прикључак за Центар високог образовања и за Рачанску улицу. За неколико мјесеци ово ће бити један од љепших дијелова града“, истакао је градоначелник Мићић.



Предраг Петричевић, начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове и заштиту животне средине у Градској управи Бијељина изјавио је да ће нова саобраћајница, у дужини од 1.500 метара, спајати нову аутобуску станицу са раскрсницом „Равна гора“.

„Предвиђена је реконструкција раскрснице и изградња новог кружног тока на том потезу. Отворићемо нови улаз у град и усмјерићемо аутобуски саобраћај овом улицом. Аутобуски саобраћај према градској заобилазници усмјераваће се Улицом Раје Баничића. Индустријска зона један ће имати приступ на ову улицу. Изградња аутобуске станице тече предвиђеном динамиком. У току је изградња станичне зграде и партнерног уређења. На прољеће наредне године требало би да буду окончани сви радови“, рекао је Предраг Петричевић.

Семберске новине - Љ.Љубојевић