Професор доктор Златко Максимовић, директор бијељинске болнице: Болница је посљедња линија одбране од вируса :: Semberija INFO ::

 

Професор доктор Златко Максимовић, директор бијељинске болнице: Болница је посљедња линија одбране од вируса


Само ћу кратко истаћи да је епидемиолошка ситуација у Бијељини крајње неповољна и пријетећа. У ковид болници тренутно имамо петнаест болесника, од чега је двоје на респиратору, један болесник је интубиран. Генерално, имамо дванаесторо тешких болесника, од којих је двоје животно угрожено, а имамо и три средње тешка болесника, изјавио је професор доктор Златко Максимовић, вршилац дужности директора бијељинске болнице након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

„Ускоро ћемо отворити нову ковид болницу која ће бити подијељена у два дијела. У једном ће бити смјештени само лежећи болесници и то је садашња зграда болнице, док ће у другом дијелу бити поликлиника за хоспитално-специјалистичке прегледе. Завршавамо и нову ковид болницу, за коју нам је требало нешто више од два мјесеца. Ми смо у ковид болници од почетка пандемије до данас лијечили више од 550 ковид позитивних болесника. Ово је прилика да апелујем, позовем, тражим и захтијевам од свих суграђана да поштују прописане епидемиолошке мјере. Проценат заражених у Бијељини је изузетно висок и то треба имати на уму“, изјавио је доктор Максимовић. 

Доктор Максимовић је истакао да се у болници обављају и даље хитни прегледи и прихватају хитни случајеви. Ипак, препоручио је пацијентима да имају стрпљења и да, уколико нису у питању у питању хитни случајеви, мало сачекају.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић