Након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације у Бијељини: Стриктно поштовати прописане мјере :: Semberija INFO ::

 

Након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације у Бијељини: Стриктно поштовати прописане мјере


Епидемиолошка ситуација у Бијељини је погоршана и додатно компликована, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације на којој је расправљано о тренутној епидемиолошкој ситуацији у граду.



„Замолио бих још једном наше суграђане да воде рачуна о поштовању препоручених мјера од стране Института за јавно здравство РС. Свако окупљање више људи на једном мјесту, евидентно је, стварају нам додатне проблеме. Имамо 113 позитивних на вирус корона, а у посљедња два до три дана имали смо погоршање ситуације, када је по тридесетак људи у једном дану било позитивно на вирус корона. У потпуности смо подржали мјере које је у уторак донио Републички штаб. Сва окупљања у приватној режији подразумијевају да је дозвољен скуп до десет људи, док јавна окупљања подразумијевају скупове до 50 људи, наравно, уз поштовање свих мјера и ношење маски на отвореном“.

Градоначелник Мићић је најавио пуно строжију контролу угоститељских објеката, за које је препоручено да раде до 23 часа навече. 
„Остало нам је да још једном замолимо све наше суграђане, поготово младе људе, да се придржавају ових мјера. Општа је констатација да млади, поготово ученици у аутобусима, не носе маске. Препоручено је да ученици у јавном превозу и у школама носе маске и да се строго поштују све мјере у угоститељским објектима. Републичка инспекција, комунална полиција, редовна полиција и градска инспекција активније ће контролисати све објекте у којима се окупља више људи“, изјавио је градоначелник Мићић, истакавши још једном да су маске на отвореном обавезне, да свадбе и сахране подразумијевају скупове до десет људи, те да јавна окупљања, уз поштовање мјера, подразумијевају скупове до 50 људи.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић