ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА


 
У оквиру Пројекта запошљавања младих (ЈЕП), који реализује Инвестициона фондација ,,Импакт“ уз подршку швајцарске Агенције за развој и сарадњу, а у сарадњи са Градом Бијељина, данас је у великој сали Градске управе  организовано јавно представљање пословних подухвата која су кроз ЈЕП Инкубатор пословних идеја развијали предузетници са подручја града Бијељине.

Извршна директорица Инвестицијске фондације ,,Импакт“ Мирела Омеровић је истакла да ће десет  пословних идеја које буду најбоље оцијењене добити финансијску подршку као и наставак стручне подршке за реализацију пословне идеје.

-Од 15 учесника њих 10 који буду најбоље рангирани биће одабрани за кориштење бесповратне финансијске подршке. Морам истаћи да је ових 10  захваљујући иницијативи Градске управе града Бијељине која је на фонд од пет грантова  који је имала фондација ,,Импакт“ омогућила додатних пет, тако да данас 10 учесника има могућност да аплицира за бесповратну финансијску подршку, истакла је Мирела Омеровић  додавши да је ово начин на који се покушава дати прилика младим људима, не само да добију запослење него и да покажу колико су у стању да креирају нова радна мјеста за себе и за друге младе људе.

Петнаест полазника је током једног мјесеца прошло интензиван програм подршке за унапређење предузетничких вјештина, развој пословних идеја и израду потпуних бизнис планова.


-Данас ће се четверочланој  стручној комисији, чији чланови долазе из различитих институција,  представити ови млади предузетници, са детаљним приказом својих пословних приједлога, из различитих области. Комисија ће извршити оцјењивање пословних идеја, те ће одабрати 10 предузетник чије ће пословне идеје добити стручну и финансијску подршку, прилагођену специфичностима њихових пословних планова, појашњава шефица Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић.

Овом приликом је речено да је Град Бијељин, преко пројеката кроз Одсјек за локални економски развој и европске интеграције, у посљедње двије године успио да подржи  28 нових предузетника са укупном сумом бесповратних средстава у износу од 176.000 марака.

-Град Бијељина на овом пројекту, као и на било ком другом који се појави као опција или могућност да учествује, а мобилизује и ангажује младе људе на било који начин, настоји у сваком случају да учествује. Ми смо овим пројектом добили врло квалитетну подршку организација, институција и релевантних људи. Желим да честитам свима који су учествовали у овом пројекту, да охрабрим оне који данас не постигну резултат какав очекују, јер је свака нова апликација једно ново искуство. Унапријед желим онима који прођу да остваре своје циљеве, рекао је градоначелник Мићо Мићић на јавном представљању пословних идеја младих предузетника.   

Семберија инфо