РАДУ САВИЋУ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА :: Semberija INFO ::

 

РАДУ САВИЋУ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА


Начелник општине Лопаре Радо Савић добитник је престижне награде на Међународној научној агробизнис конференцији "МАК 2019" која се одржава на Копаонику од 25. до 27. јануара у хотелу "Гранд енд СПА".

Савић је добио повељу  за допринос развоју предузетништва , агропривреде, туризма и културе западног Балкана.

"Велико ми је задовољство, како моје тако и мојих сарадника, али и је научна конференција одлична прилика да се промовишу потенцијали општине Лопаре", рекао је Савић новинарима.

Он је изразио увјерење да ће општина Лопаре бити препознатљива на туристичкој мапи западног Балкана.

У име организатора " МАК 2019" Марија Јовичић истакла је да је по препоруци  организатора а подржано од чланова почасног, научног и организационог одбора ове конференције  и оцјена стручног међународног жирија додјељено укупно једанаест  повеља "Долина вјекова, краљева и јоргована"  која се додјељује за допринос развоју предузетништва, агропривреде , туризма и културе западног Балкана.


"Награда је регионалног карактера намијењена појединцима из свих области, а симболизује мудрост, љубав, амбицију, наду и вјечност", навела је Јовичићева.

Она је рекла да је циљ шесте по реду научне конференције "МАК 2019"  да се на научној основи анализирају и прикажу синергијски резултати науке и праксе, као и могућности реалне подршке извозу на тржиште Руске Федерације и прикључењу Србије у ЕУ, у складу са преговарачким поглављима 11, 12 и 13 а то су пољопривреда и рурални развој, ветеринаска и фитосанитарна политика и рибарство.

"Централна тема и радни наслов конференције је "Европски пут-пут успјеха"  а слоган конференције је "Увијек на врху", нагласила је Јовичићева.

У предходним годинама  ове предстижне награде добијали су:
Емир Кустурица,градоначелници више градова из региона,предсједници привредних комора у региону, познати брендови из више држава западног Балкана, познати и угледни привредници и научни радници, Фондација Новак Ђоковић,  Јавни сервис Србије РТС, Телевизија Пинк, Фиат Аутомобили и други.

​Извор: СДС РС