БРЧКО: Градоначелник присуствовао отварању Liberty Group d.o.o. - За двије године 100 радних мјеста :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Градоначелник присуствовао отварању Liberty Group d.o.o. - За двије године 100 радних мјеста


Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић јуче је присуствовао свечаном отварању „Liberty Group” d. o. o. Брчко, фирме за производњу модуларних и монтажних, стамбених и нестамбених објеката која се налази у индустријској зони у близини тржног центра „ФИС” Брчко.



На свечаном отворењу наглашено је да је у првој фази планирано да фирма запосли око стотину радника, а по завршетку комплетне хале бит ће запослено 1.000 радника који ће радити у три смјене. 

Градоначелник је казао да овај догађај није важан само за „Liberty Group” већ и за Дистрикт и грађане. 

„У времену када се боримо за свако постојеће радно мјесто овај данашњи догађај и најава запослења за неких стотину радника у првој фази и завршној око 1.000 радника јако су значајни за Дистрикт и грађане. Важно је и истаћи да се овдје ради о производном погону који ће цјелокупни асортиман пласирати на инострано тржиште. То је на неки начин и порука да Дистрикт може бити погодна дестинација за улагања. Очекујемо да ће путем „Liberty Group” и други инвеститори кренути да улажу у ову локалну заједницу”, казао је Милић.

Након финализације изградње комплетне фирме планирани годишњи промет „Liberty Group” би био до 500.000.000 евра и очекује се да овај план буде завршен за двије године. 

Сировине ће се увозити преко домаћих фирми, а извозити на тржиште Европске уније и Сједињених Америчких Држава. 

Покретач индустрије и зачетник идеје „Liberty Group” је Елвир Шехић и његов партнер Захид Бијелић.

Влада Брчко дистрикта БиХ