ОТВОРЕНИ ДАНИ КОМЕДИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНИ ДАНИ КОМЕДИЈЕ


Позоришни фестивал Дани комедије, који ће трајати до 6. новембра, отворен је вечерас представом „Хипноза једне љубави“ („Звездара театар“ Београд). По тексту и режији Душана Ковачевића, бијељинској публици вечерас су се представили Слободан Бода Нинковић, Аница Добра, Драган Петровић, Мина Совтић, Иван Михаиловић и Урош Јаковљевић.

У изјави за „Семберија инфо“ Драган Петровић је рекао да је представа одиграна више од стотину пута и да се и даље, без обзира на тренутну епидемиолошку ситуацију, тражи карта више.

„Драго нам је што смо након дуже паузе поново на сцени и задовољство нам је што смо се вечерас представили и бијељинској публици. Ова представа је један вид бајке за одрасле која говори о људској природи која је склона да без обзира на све недаће у животу пронађе свјетло на крају тунела. Реакције публике су сјајне што нас, као глумце, посебно радује“, рекао је Петровић.

Аница Добра је исказала велико задовољство својим првим доласком у Бијељину и рекла је да је сигурна да су публици вечерас пренијели оно што нису ни слутили да им је у животу потребно, а то су хумор, емпатија и нада. Аница 25 година није наступала у позоришту и на наше питање зашто је одабрала управо ову представу да се врати на даске које живот значе, Аница је рекла  да је Душков позив за њу био част и привилегија и да је пристала да глуми у представи и прије читања текста.

Љубитељи позоришта имаће прилику да 25. октобра гледају представу „Шампиони“ („Царте Бланцхе“ Београд), 29. октобра одржаће се представа „Шта ћемо сад?“ („Југоарт“ Београд), позориште „Атеље 212“ представиће се публици позоришним комадом „Ноћна стража“, а фестивал ће бити завршен представом „Наши дани“ (Народно позориште Републике Српске). Све представе почињу од 20 часова.

Семберија инфо