ПОПОВИЋ И МИЋИЋ ПОТПИСАЛИ УГОВОР О ПРЕНОСУ СВОЈИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОПОВИЋ И МИЋИЋ ПОТПИСАЛИ УГОВОР О ПРЕНОСУ СВОЈИНЕ


Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су данас у Бијељини уговор о преносу својине између  Владе Републике Српске и града Бијељине, ради реализације важног  инвестиционог пројекта. Ријеч је о  6,3 хектара земљишта којим је пролазила жељезничка пруга, а на ком ће се изградити нова саобраћајница,  од обилазнице око Бијељине до нове Аутобуске станице.
 
-Кад смо договорили измјештање Аутобуске станице на мјесто некадашње Жељезничке станице, те за потребе изградње добили хектар земљишта, увидјели смо да би било добро да страру  пругу подигнемо и ту направимо нову улицу, а испред зграде Универзитетског центра нови кружни ток. Тиме би у значајној мјери растеретили саобраћај у граду, било да је ријеч о аутобуском саобраћају или уласку у град других возила, појашњава градоначелник Мићо Мићић.
 
Влади РС је одобрила овај захтјев, а министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић  је 12. октобра  потписао уговор чиме град Бијељина стиче право власништва над 6,3 хектара који ће бити искориштени за изградњу нове улице.
 
-Потпуно нова улица имаће коловозну траку, два тротоара, бициклистичку стазу и дрворед од 1000  стабала. Бициклистичка стаза биће наставак бициклистичке стазе која је поред канала Дашница, прецизира Мићић додавши да се овим и сличним пројектима иде ка томе да Бијељина постане ,,зелени град“.
 
Пројекат изградње нове улице је завршен, у току је чишћење простора некадашње жељезничке пруге, а  Мићић је, захваливши министру Поповићу и Влади РС, рекао да је члан Предсједништва БиХ Милорад  Додик обећао да ће финансирати изградњу ова два километра нове улице. 

 
Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић изразио је жељу да Влада РС има што чешће прилику да преноси права својине на локане заједнице ради изградње инфраструктирних објеката као што је овај у Бијељини.
 
-Ова саобраћајница ће, поред свог основног задатка да растерети путнички и теретни саобраћај из самог градског језгра,  имати и еколошку димензију, имаће димензију популарисања соабраћаја који неће загађивати околину, јер ће имати дрворед, пјешачку и бициклистичку стазу. Ово је примјер како се квалитетно планира урбанистички и како се  Бијељини даје домензија европског града који ће имати савремену инфраструктуру, а што је предуслов за сваки други даљи развој Бијељине као градске средине, изјавио је министар Поповић.    

 Семберија инфо