ЗАМИЈЕНИ КЊИГУ, ПОКЛОНИ КЊИГУ :: Semberija INFO ::

 

ЗАМИЈЕНИ КЊИГУ, ПОКЛОНИ КЊИГУ


Градски одбор Младих социјалдемократа  Бијељина организовао је испред Народне библиотеке ,,Филип Вишњић“ акцију ,,Замијени књигу- поклони књигу“, с циљем промоције културе читања.
 
Предсједник Градског одбора Младих социјалдемократа Бијељина Горан Јањић каже да они посљедњих неколико година спроводе различите активности које или указују на неки проблем или на неку животну потребу.
 
 -Ове године нисмо били у прилици да због свих ствари које су, надамо се, иза нас, да тај континуитет и одржимо, али ево окупили смо се поводом Дана библиотекара, који се обиљежава деветог октобра, да искажемо своје поштовање према институцији испред које смо се окупили и поштовање према послу који обављају библиотекари, изјавио је Горан Јањић.
 
Наиме, овом акцијом млади социјалдемократи упутили су позив својим суграђанима да допринесу популаризацији и промоцији културе читања, поготово међу младима. Они су за почетак акције поставили штанд на ком су изложили 50-ак књига домачих и страних аутора. Уколико се нека од књига  посебно допала неком од суграђана, а до које до сада нису успјели доћи, могли су узети жељени наслов, а у замјену на штанду оставити неку другу књигу.
 
Млади социјалдемократа Душан Милошевић, организатор ове акције, сматра да је  Дан библиотекара добар повод да се укаже на важност књиге и читања као важних сегмената који доприносе образовању.   
 
-Жељели смо и да подстакнемо младе да више читају, да писаној ријечи вратимо мјесто које јој припада, рекао је Милошевић.

Семберија инфо