ЗАЈЕДНИЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКИ ОДБОРИ ПДП И СДС :: Semberija INFO ::

 

ЗАЈЕДНИЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКИ ОДБОРИ ПДП И СДС


Предсједник ГО ПДП Славиша Марковић поновио је неслагање са смањењем цијене воде за 10 посто и додао да ће ова партија инсистирати да то буде 30 посто, како је претходно најављивано.

-Оно што смо, такође, видјели у скупштинском материјалу за сједницу, која ће се одржати 12. октобра, буџет града за 2021. годину, мањи је за 10 милиона КМ, у односу на актуелни, што значи да „ће грађани послије избора остати кратких рукава“,  јер ће многе битне позиције бити драстично смањене“, рекао је Марковић и додао да очекује да ће са дневног реда бити скинута тачка дневног реда о имовинско правним односима, а која се односи на земљиште за изградњу спортске хале, јер сматрају да није у интересу града.

Кандидат СДС и ПДП за градоначелника Љубиша Петровић потврдио је да, такође, очекује да се одлука о имовинско- правним односима скине са дневног реда, а нагласио и да сматра да цијена воде треба да буде смањена за најављених 30 посто, а не само 10.

-Ако остане 10 процената, ми ћемо организовати петицију, јер инсистирамо да се испуни обећање које је дато прије неколико мјесеци, а то је смањење за 30 посто“; рекао је Петровић.

Предсједница Форума жена ГО ПДП Далиборка Мијатовић нагласила је да је мајка троје дјеце и да је засићена причама о капиталним инвестицијама и великим пројектима, а да при том, како је рекла, „нико не помиње дјецу“.
-Наша дјеца су приморана да оду одавдје јер о нима надлежни не воде рачуна. Декларативно је залагање против бијеле куге, а нико се не бори да системски рјешавамо потребе вишечланих породица, којих је само на подручју Бијељине 200“, рекла је Мијатовићева.

Она сматра да је потребно да се локална заједница активно укључи у подршци и помоћи вишечланим породицама.
-Наш град у буџету нема предвиђену помоћ вишечланим породицама и сматрам да је то неопходно рјешити“, рекла је Мијатовићева.

Семберија инфо