ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТ БИЈЕЉИНСКИХ ЏУДИСТА :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТ БИЈЕЉИНСКИХ ЏУДИСТА


Градоначелник Града Бијељина данас је организовао пријем за џудисте Џудо клуба „Пантер“ из Бијељине. 

Непосредни повод за данашњи пријем је нетом завршено првенство Републике Српске за узрасне категорије пионири и пионирке, кадете и кадеткиње, јуниоре и јуниорке, млађе сениоре и сениорке на којем су бијељински џудисти освојили 33 медаље!

Џудисти Џудо клуба „Пантери“ сунаступили са 45 такмичара у конкуренцији 31 клуба и око 500 такмичара и освојилидесет златних, једанаест сребрних и дванаест бронзаних медаља.

Предсједник клуба Огњен Ђука се најприје захвалио Градској управи на челу са градоначелником Мићићем који су препознали квалитет, који управа клуба током непуних 26 година постојања клуба, константно држи као приоритет тренинга и такмичења.“Тренутно имамо преко 200 такмичара у свим узрасним категоријама. 

Тренинге радимо у салама у Бијељини, Батковићу и Патковачи. Имали смо план отварања још неколико локација за тренинг на подручју града али је епидемија ЦоВИД-19 одгодила реализовање тих планова. Чим се епидемиолошка ситуација смири, ми настављамо даље“, истакао је Ђука уз опаску да џудисти „Пантера“ нису одмарали током пандемије, „Радили смо током претходног периода и индивидуално и групно на Градском стадиону, уз поштовање свих епидемиолошких мјера заштите, и тај наш рад се најбоље показао по броју освојених медаља на недавно завршеном републичком првенству у Лакташима.“

Градоначелник Мићић се похвално изразио према раду и успјесима Џудо клуба „Пантери“, „Џудо клуб „Пантери“ је једини клуб овог спорта у Бијељини и као такав показује да је спортски колектив који баштини и масовност и квалитет. Хвала им што су на достојан начин представили наш град на одржаном републичком Првенству и желим им да наставе овако.“ Градоначелник је обећао конкретну помоћ Градске управе овом клубу и у будућности.

 
Напрвенству Републике Српске за џудисте медаље су освојили:

Златне медаље - прваци Републике Српске: Павле Вујновић, Михајло Јокшић, Стефан Мичић, Милан Добранић, Гордана Илић, Крстић Милош, Ђурић Милица, Ђурић Милкица, Вучковић Страхиња, Трифковић Теодора.

Сребрне медаље: Лакић Данило (јуниори), Павле Васић (сениори), Цолић Иван, Петровић Радослав, Вучковић Ања, Ђурић Милица, Илић Гордана (сениори), Добранић Милан (сениори), Добранић Милан (кадети), Лакић Данило (сениори), Васић Павле (јуниори).

Бронзане медаље: Дувњак Немања, Вујић Лука, Матић Никша, Микић Елена (кадети), Петровић Максим, Ђурић Јована, Павличевић Вера, Микић Елена (јуниори), Вујновић Павле (сениори), Крстић Милош (сениори), Микић Елена (сениори), Ђурић Милица (сениори).
 
Првенство је одржано 03.10.2020.године у Лакташима, у техничкој организацији Џудо клуба „Лакташи“ и Џудо клуба „Бања Лука“.

Семберија инфо