ОДБОРНИЦИ О СТИПЕНДИРАЊУ И ФИНАНСИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

ОДБОРНИЦИ О СТИПЕНДИРАЊУ И ФИНАНСИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА


На основу Програма рада Скупштине града Бијељина за 2020. годину сачињен је Извјештај о стипендирању ученика и студената, финансирању научноистраживачког рада и награђивању наставника и ученика у наставној 2019/2020. години.

Циљ Извјештаја је информисање Скупштине Града о наведеним областима. Приликом израде Извјештаја кориштени су подаци Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Града Бијељина, а Извјештај разматрају Градоначелник Града Бијељина Мићо Мићић и Скупштина Града Бијељина.

Одлуком из 2006. године предвиђено је стипендирање редовних студената, ученика генерације основних школа, ученика генерације средњих школа, ученика основних и средњих школа који су одговарајућим актом категоризовани као дјеца са посебним потребама, финансирање научноистраживачких радова од значаја за развој локалне заједнице и награђивање ученика и наставника за постигнуте резултате на такмичењима из наставних предмета. Узимајући у обзир све податке Извјештаја, закључно са 17. септембром 2020. године, укупан број стипендиста Града Бијељина износи 157.

Семберија инфо