ОДБОРНИЦИ О ОДРЖИВОМ УПРАВЉАЊУ ЕНЕРГИЈОМ :: Semberija INFO ::

 

ОДБОРНИЦИ О ОДРЖИВОМ УПРАВЉАЊУ ЕНЕРГИЈОМ


На сједници Скупштине Града Бијељина одборници ће разматрати Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама Града Бијељине за период до 2030. године. Подсјећамо да је у  оквиру пројекта које проводи  Развојни програм Уједињених Нација у Босни и Херцеговини  „Повећање улагања у јавне објекте са ниском стопом емисије угљеника“ који финансира Зелени климатски фонд (ГЦФ) и „Покретање околишног финансирања у сврху ниско-карбонског урбаног развоја“ (УРБАН ЛЕД), припремљен је акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама (СЕЦАП) Града Бијељина за период до 2030. године. Сам процес израде СЕЦАП-а Бијељина за период до 2030. године трајао је од децембра 2019. године до септембра 2020. године.

 Подршка цјелокупном процесу за израду квалитетног СЕЦАП-а Бијељина од стране Градоначелника Града Бијељина Миће Мићића и Скупштине Града Бијељина је кључни предуслов за његову успјешну реализацију.

Одлуком о приступању Споразуму градоначелника за климу и енергију у изради Акционог плана одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама, коју је 31. октобра 2019. године донијела Скупштина Града Бијељина, ова подршка је и формализована. Градоначелник Бијељине је истог дана потписао Приступни образац Споразуму градоначелника за климу и енергију, чиме је обновљено чланство Града Бијељина у Споразуму градоначелника за климу и енергију.

Semberija info