ГО СНСД: О РАДУ ФУНКЦИОНЕРА СНСД-а У ГРАДСКОЈ УПРАВИ :: Semberija INFO ::

 

ГО СНСД: О РАДУ ФУНКЦИОНЕРА СНСД-а У ГРАДСКОЈ УПРАВИ


Градски одбор СНСД-а Бијељина има коректну сарадњу са актуелним градоначелником Мићом Мићићем и његовим сарадницима, а све то већ даје добре резултате, речено је на конференцији за новинаре ове странке.

-Прекомпозицијом власти су се створили услови да кадрови СНСД-а учествују у доношењу и креирању важних одлука, а резултати се најбоље очитују кроз реализацију многобројних пројеката, као што су уређење канала Дашница, радионица у Техничкој школи, реконструкцији мајевичког ободног канала, у завршној фази је пројекат гасификације и тд“, рекао је члан Политичког савјета СНСД-а и замјеник градоначелника Марко Михајловић и нагласио да ће изградња ауто пута Бијељини и Семберији донијети значајну економску и привредну корист.

Михајловић се захвалио Влади Републике Српске на максималној подршци у реализацији бројних пројеката.

Он је изразио задовољство што су вишегодишња неслагања политичких партија превазиђена, те што се дијели мишљење да су интереси грађана Семберије најважнији и изнад свих политичких интераса. Члан Предсједништа Градског одбора СНСД-а и предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић истакао да је у Бијељини стабилна скупштинска већина која функционише без проблема и да се без притисака доносе одлуке које су у интересу грађана.

-Скупштина Града функционише без проблема, одлуке се доносе великом већином, што је важно због грађана и нема простора за било какве притиске или уцјене појдинаца и политичких групација. За СНСД је кључна ствар била да приликом уласка у власт понуди компетентне кадрове, људе који имају образовање, резултате у свом раду и који могу одговорити задатку у Градској управи“, рекао је Ђурђевић и нагласио да ће кадар СНСД-а доћи до изражаја тек након избора када та странка потврди подршку грађана за политике које проводи и када СНСД постане кључни носилац функционисања власти на локалном нивоу. Начелник Одјељења за пољопривреду Стеван Тривковић, рекао је да је то одјељење већ урадило измјену одлука о подстицајима што се тиче афирмације домаће пољопривредне производње, те средства од 60.000 КМ које је Скупштина града додијелила одјељење је почело да реализује и заприма захтјеве.

-Ово се односи на капиталне инвестиције пољопривредних произвођача, а обухватили смо три сектора, сточарство, повртарство и воћарство. То су три стратешка сектора у оквиру стратегије развоја града Бијељина“, рекао је Тривковић и нагласио да је за сектор пољопривреде кључан Нацрт буџета који ће се наћи на 40.-ој сједници Скупштине, те да се кроз тај документ покушавају овбезбиједити средства која ће у сљедећој години бити за развој и унапређење пољопривредне производње.

Он је најавио да је Европска унија за пољопривреду у наредне четири године обезбиједила 20 милиона евра, за који је први цикус јавног позива затвореног прије неколико дана. Тривковић је нагласио да су сви произвођачи упознати са условима и додао да други циклус креће од 1. јанура наредне године. На конференцији су говорили и начелник Одјељења за привреду Жељко Гребић и начелник Одјељења за просторно уређење Драган Станимировић. Они су истакли да су такође максимално посвећени задацима који су им повјерени и да ће се њихов рад односити на унапријеђење функционисања одјељења, односно да ће се рад проводити у складу са законским прописима и у интересу грађана.

Семберија инфо