УГЉЕВИК: МАЛИШАНИ КОД НАЧЕЛНИКА ПЕРИЋА У ОКВИРУ НЕДЈЕЉЕ ДЈЕТЕТА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: МАЛИШАНИ КОД НАЧЕЛНИКА ПЕРИЋА У ОКВИРУ НЕДЈЕЉЕ ДЈЕТЕТА


Начелник општине Угљевик Василије Перић данас је поводом Недјеље дјетета организовао пријем за малишане Дјечијег вртића "Душко Радовић", који су му поклонили воћку помело, која симболизује просперитет и срећу.

Перић је након пријема изразио задовољство јер је угостио најмлађе суграђане и подсјетио да је Недјеља дјетета прилика да се укаже на дјечија права.



"Локална управа посебну бригу води о дјеци која похађају вртић, а у протеклој години смањена је цијена цјелодневног боравка и сада износи 95 КМ, а наша намјера је да проширимо капацитет вртића", изјавио је Перић новинарима.

Он је нагласио да општина Угљевик има пројекат који садржи активности које се односе на здраво одрастање дјеце, те да локална управа финансира школу спорта, пливања и других активности које доприносе здравом одрастању.

Директор вртића Младен Стевановић рекао је да се Недјеља дјетета на овим просторима обиљежава од 1989. године и од тада мијења, развија и прилагођава програмске циљеве стварним потребама и проблемима дјеце.

"Циљ манифестације је афирмисање другарства, различитости, његовање дјечијег стваралаштва, поштовање права дјетета кроз заједничке активности дјеце, васпитача, породице и друштвене средине", додао је Стевановић.

Недјеља дјетета у Угљевику, која се ове године обиљежава под слоганом "Здраво тијело, ведар дух", почела је посјетом Црвеном крсту, а свако дијете припремило је поклон непознатом другу, било играчку, књигу или неки слаткиш.



Након посјете општини, малишани су пролазницима дијелили поруку о дјечијим правима.

Током данашњих активности малишани су били маскирани у здраво воће и поврће.

Пријему код начелника Перића присуствовали су и предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и замјеник начелника Цвјетана Драгоњић.

​Општина Угљевик