ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА У ДОМУ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА У ДОМУ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА


Вршилац дужности директора Дома здравља Бијељина прим. др Данијела Ђукин најавила је да ће, ради благовременог информисања грађана о активностима Дома здравља сваког понедељка бити организоване конференције за медије, те да је циљ менаџмента пружање услуга свим грађанима на високо професионалном нивоу.

На данашњој конференцији за медије Данијела Ђукин је прво говорила о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

- У дану за нама имамо 54 одрасле особе позитивне на корона вирус и четворо дјеце школског узраста од којих троје средњошколаца и један основац. Иначе, од почетка епидемије 566 одраслих је  позитивно на вирус корона и седморо дјеце школског узраста, прецизира Данијела Ђукин оцјењујући да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, а љекари  се сада прибојавају доласка хладнијих дана и судара сезонског грипа са ковидом 19. 

Током протекле седмице, како је навела др Ђукин, реализоване су бројне активности у Дому здравља. 

- Дана 29. септембра обиљежили смо Свјетски дан срца, два медицинска тима су на два пункта обављала бесплатне прегледе. Обиљежили смо и први октобар, Свјетски дан старих лица, а пункт смо имали у Дому пензионера. Укупно је у те дане бесплатно прегледано 238 наших суграђана, прецизира Данијела Ђукин која је затим најавила активности које планирају у наредном периоду подсјетивши да је од првог октобра почела регистрација и пререгистрација пацијената у тимовима породичне медицине, а траје до краја године.  

Како истиче, грађанима је на располагању 55 тимова породичне медицине, затим четири педијатријска тима и три гинеколошка тима.

Бијељински Дом здравља и ове године обиљежава Свјетски дан менталног здравља који се према календару Свјетске здравствене организације обиљежава 10.октобра.

- Свјетски дан менталног здравља ове године ћемо обиљежити у суботу у центру за ментално здравље, а гдје ће бити организована изложба радова наших корисника. Прес конференцију поводом тог дана одржаће начелница Центра за ментално здравље др Весна Деспотовић, најављује Данијела Ђукин.  
 
Превентивни прегледи 

Од сутра бијељински Дом здравља спроводи акцију  превентивних прегледа. 
Шестог октобра медицински тим породичне медицине и гинеколошки тим обављаће превентивне прегледе у амбуланти Горња Чађавица, сљедећег дана, у сриједу, седмог октобра, исто то ће бити организовано у амбуланти у Магнојевићу, осмог октобра у Доњој Буковице, а у петак, деветог октобра, у Вршанима. На превентивне прегледе позивају се и мјештани  околних села која припадају наведеним амбулантама. 

- Мамограф и налаз мамографије ове недјеље биће осмог октобра у амбуланти у Амајлијама, а тиме се покрива и подручје Попова, док ће 10. октобра мамограф  бити на располагању у централној згради Дома здравља у Бијељини свим нашим суграђанкама које су заинтересоване за преглед дојки, наводи Данијела Ђукин.

Семберија инфо - М.Решидовић