Брчко дистрикт БиХ: Предложено привремено рјешење за проблем депоније :: Semberija INFO ::

 

Брчко дистрикт БиХ: Предложено привремено рјешење за проблем депоније


Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је у изјави за медије да је предложено прелазно рјешење за проблем депоновања смећа, на којем се у дистрикту Брчко ради већ дуги низ година.
 
„До одређивања локације за трајно рјешавање овог проблема предложено је, у договору са шефом ресорног Одјељења за комуналне послове г. Зораном Булатовићем, да се, док буду трајале активности на припреми нове депоније, смеће одвози на неку од регионалних депонија”, рекао је Милић.
 
Он је истакао да му је драго да је већ на сједницу Владе која је у току кандидован закључак којим се шефу Одјељења за комуналне послове даје сагласност да приступи припремама за расписивање јавног позива за избор добављача услуге одвоза смећа.
 
„У том закључку је предвиђено да се, поред обавезе обезбјеђења средстава за ту намјену већ у буџету за 2019. годину, и онај постојећи милион из претходних буџета утроши за изгрaдњу претоварне станице, која би требало да служи сврси одвоза смећа као и за куповину два возила за одвоз смећа”, додао је Милић.
 
Градоначелник дистрикта Брчко је нагласио да је веома одлучан да се ово питање ријеши што прије.
„Што се мене лично тиче, као и других представника власти са којима сам разговарао из реда српског народа, буџета за 2019. годину неће бити без ставке која се односи на обезбјеђење средстава за одвоз смећа на неку од регионалних депонија, јер је ово проблем који траје годинама и крајње је вријеме да се он ријеши. Разумијемо да грађани немају времена и стрпљења да чекају трајно рјешење и зато смо се опредијелили за ову опцију. Сигуран сам да ћемо то овим буџетом и успјети, а онда кренути у процедуре добављања те услуге, што значи да би проблем депоније убрзо требао да буде ријешен”, рекао је Милић.
 
Он је навео да постоји стална комуникација са представницима Мјесне заједнице Илићка, гдје се сада депонија и налази, те да је у току и одређивање нове трајне локације депоније.
„Колико ми је познато, пошто је у току израда просторног плана Брчко дистрикта БиХ, носиоцу израде је упућен елаборат у ком је, на основу свих стандарда и параметара, одређена локација за трајно рјешавање проблема депоновања смећа на простору дистрикта”, закључио је Милић.

​Извор: Брчко дистрикт БиХ