МЛАДИ У ШЕТЊИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ У ШЕТЊИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ


Свјетска здравствена организација је 2000. године установила обиљежавање Свјетског дана срца – 29. септембра са циљем подизања свијести људи широм свијета о кардиоваскуларним болестима, међу којима су и мождани и срчани удар, који су водећи узроци смрти и инвалидитета у свијету. 
 
У времену када се суочавамо са пандемијом вируса корона посебно важно здравствено питање су обољели од кардиоваскуларних болести који спадају у рањиву групу код којих се у случају Covid-19 могу развити компликације болести и тежа клиничка слика. 
 
 

Активи младих 10 политичких странака  су ce ујединили и послали снажну поруку да је здравље на првом мјесту и да је неопходно усвајати здраве стилове живота. Симболичном шетњом кроз град су обиљежили овај значајан датум који се односи на здравље срца и превенцију кардиоваскуларних болести. 
 
Из Изборног штаба младих коалиције која  подржава Мићу Мићића као кандидата за градоначелника поручују да се залажу за јединство Бијељине и у овој области.
 
Овим путем позивамо грађане да више воде рачуна  о  свом здрављу и подрже све активности које промовишу здрав начин живота - поручила је Олга Тмушић, предсједница Актива младих СДС Семберија – Мићо Мићић.