ЈЗУ Свети Врачеви: УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА БОЛНИЦЕ У УСЛОВИМА КОВИД -19 :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви: УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА БОЛНИЦЕ У УСЛОВИМА КОВИД -19


Експертски тим  из београдске консултантске куће ALLAGES D.O.O. одржао је данас у Болници “Свети Врачеви” предавање  на тему – Како унаприједити рад  болнице у условима ковида кроз увођење стандарда и система менаџмента у специфичним условима.



Том приликом проф. др Милош Јелић је говорио о “Системима менаџмента за квалитет услуга и изврсности”, проф. др Северин Ракић је одржао предавање на тему “Спречавање и сузбијање инфекција повезаних с пружањем услуга у циљу унапређења квалитета и сигурности услуга у болници”, а економиста Татјана Нешић је говорила о “Захтјевима за квалитет и компетентност за медицинске лабораторије”.

Циљ предавања је да се менаџери свих нивоа Болнице “Свети Врачеви” упознају са кључним стандардима и прописима у епохи пандемије који ће им, како је речено на предавању , служити као “алат” за  проактивно дјеловање у кризним ситуацијама. “У условима неизвјесности главно је овладати стандардима и пронаћи лидере који могу водити било коју организацију када су ствари неизвјесне, један је од закључака предавања.

Оцијенивши веома значајним долазак стручњака из ове области, вршилац дужности директора Болнице проф. др Златко Максимовић, је истакао да пандемију ковид 19 не види као кризу, него ”прилику да се унаприједи рад Болнице и подигне на виши ниво на којем ћемо, прије свих, бити спремна да одговоримо изазовима савременог доба."

ЈЗУ Свети Врачеви