ЛОПАРЕ: СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ И ПРЕМИНУЛИМ БОРЦИМА У ПОДГОРИ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ И ПРЕМИНУЛИМ БОРЦИМА У ПОДГОРИ


У Подгори код Лопара јуче је служен парастос за 22 погинула и преминула српске борца из ове мјесне заједнице.
Предсједник Борачке организације општине Лопаре Ристо Радић напоменуо је да је село Подгора платило високу цијену у претходном рату.



"Шеснаест је погинулих бораца из овог села. Највише их је погинуло током непријатељских офанзива, које су овдје биле честе. Најжешћа је била 1995. и тада је било највише жртава", рекао је Радић.
Супруга погинулог борца Ђорђа Јовановића, Радмила је заједно са сином и унуком стигла из Бијељине да би, како је објаснила, обишли породично имање и посјетили супругов гроб.



Начелник општине Лопаре Радо Савић поручио је да општинска управа стоји на располагању борачкој организацији и борачкој популацији у складу са својим могућностима.
Савић је нагласио да су у претходном периоду успјели, заједно са другим јавним и приватним привредним субјектима, да запосле сву дјецу погинулих бораца, која су завршила факултете.
"У овој години ћемо, заједно са Заводом за запошљавање, запослити три лица из борачких категорија“, рекао је Савић и додао су борачке категорије становништва посебно осјетљиве, те да им је потребна додатна пажња цијелог друштва.
Након парастоса, који је служио протојереј-ставрофор Јеремија Лазић, породице погинулих, представници борачке организације и општинске управе положили су цвијеће код споменика за 22 погинула и преминула борца.