УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ЗА ПРОМОЦИЈУ ОБРАЗОВАЊА РОМА ОТАХАРИН: Да Бијељина добије Прихватилиште за дјецу :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ЗА ПРОМОЦИЈУ ОБРАЗОВАЊА РОМА ОТАХАРИН: Да Бијељина добије Прихватилиште за дјецу


Удружење грађана ,,Отахарин'' почело је са прикупљањем потписа грађана као подршку иницијативи за оснивање Прихватилишта за дјецу без адекватног родитељског старања и дјецу која су у ризику да постану жртве кривичних дјела у граду Бијељина.

Ова иницијатива је усмјерена на рјешавање проблема дјеце која су изложена експлоатацији и насиљу кроз оснивање установе социјалног смјештаја. Оснивање једне овакве установе овој дјеци би омогућило да изађу из круга насиља и запостављања и пружила би им се адекватна подршка, како би сутра постали одговорни чланови заједнице и друштва, који својим радом и понашањем доприносе напретку Бијељине.

Прикупљање потписа и подјела промотивног материјала почела је данас на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, тачно у подне. Потписи ће се прикупљати до деветог октобра.

- Ова иницијатива се проводи у оквиру пројекта ,,Друштвена укљученост и интеграција ромске дјеце'' који је подржала Амбасада Краљевине Холандије у БиХ. Циљ овог пројекта је да се унаприједи друштвена укљученост и квалитет живота дјеце Рома и друге дјеце у ризику на начин да ће им се обезбиједити пуни приступ дјечијим правима и загарантовати заштита најбољег интереса дјеце'', појашњавају из Удружења ,,Отахарин''. 
                                        
Семберија инфо - В.Зеленовић
Фото - Б.Милошевић