​УДРУЖЕЊЕ ПОТРОШАЧА ЗВОНО: У циљу заштите потрошача :: Semberija INFO ::

 

​УДРУЖЕЊЕ ПОТРОШАЧА ЗВОНО: У циљу заштите потрошача


У Бијељини ће, 30. септембра, бити одржан  консултативни састанак на тему „Јавне консултације удружења потрошача и  комуналних предузећа у  области услуга од општег економског интереса“.

Циљ овог консултативног састанка је наставити започети дијалог између удружења потрошача, јавних предузећа, представника локалне заједнице, канцеларије Омбудсмана за заштиту потрошача БиХ и Министарства трговине и туризма  Републике Српске на тему формираних савјета за заштиту потрошача и комисија за рјешавање потрошачких приговора на подручјима града Бијељина и општина Угљевик и Лопаре. Задатак састанка је да се представници и удружења потрошача упознају са моделима рада у савјетима и комисијама, начинима доношења одлука у савјетима и комисијама, те другим активностима у заштити потрошачких права.

Овај састанак је инициран од стране Удружења потрошача Звоно, а реализује се у оквиру пројекта Европске уније „Допринос организација цивилног друштва заштити потрошача у складу са ЕУ стандардима“, наводе из Удружења потрошача ,,Звоно'' из Бијељине.                       

Семберија инфо - В.Зеленовић