БУДИМИР ИГЊАТОВ, КАНДИДАТ ДНС-А ЗА ОДБОРНИКА НА ПРЕДСТОЈЕЋИМ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: НЕМА СРЕЋЕ У ЊЕМАЧКОЈ :: Semberija INFO ::

 

БУДИМИР ИГЊАТОВ, КАНДИДАТ ДНС-А ЗА ОДБОРНИКА НА ПРЕДСТОЈЕЋИМ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: НЕМА СРЕЋЕ У ЊЕМАЧКОЈ


Будимир Игњатов је рођен 1983. године у Мостару. Све до почетка рата живио је с породицом у Чапљини. Основну и средњу школу завршио је у Бијељини, као и Правни факултет Универзитета Источно Сарајево. Дуги низ година играо је фудбал у Првој и Другој лиги РС. Ожењен је и има двоје дјеце. Запослен је у Јавној установи „Воде Српске“ у Бијељини од 2013. године. Дугогодишњи је члан Демократског народног савеза, од 2006. године.
 
-Кроз спорт сам упознао пуно људи и ону љепшу страну друштвеног живота у Републици Српској. Радо се сјећам тих тренутака и жао ми је што сам спорт оставио, јер ми пословне обавезе нису дозвољавале да наставим са тим активностима. У „Водама Српске“ тренутно радим на пословима помоћника директора за правне, кадровске, имовинске и опште послове. Што се тиче неког правног оквира за правну сигурност свих грађана у РС, као правник, могу рећи да она постоји. Република Српска као ентитет у склопу БиХ, правно је уређена са својим органима и институцијама, са судством, тако да сваки појединац може остварити своја основна права кроз органе и институције. Мислим да смо и као народ успјели добити ту битку и обезбиједили смо функционисање државе кроз органе, што нисмо имали у протеклих стотину до 200 година на овим просторима”.
 
Осврнувши се на актуелни тренд одласка младих с ових простора, у потрази, како кажу, за бољим животом, Будимир Игњатов каже да је он лично остао да се бори за своју егзистенцију на овим просторима, руководећи се оним што су радили његови дједови и прадједови.
 
-Не видим неку већу и бољу срећу у Њемачкој или на западу. Имам дјецу и планирам их задржати на овим просторима. Борићу се да им створим амбијент у коме ће и они моћи, када за то дође вријеме, овдје планирати оснивање својих породица и живјети на овим просторима. Што се тиче привредног аспекта, не бих о томе пуно причао, јер нисам из те струке. Ипак, евидентно је да Семберија, као пољопривредни крај, има пуно простора за афирмацију пољопривреде и пољопривредних произвођача који ће бити стуб развоја овог дијела РС”.
 
Игњатов каже да за њега представља част то што тренутно ради у јавној установи која се бави генерацијским пројектима заштите вода. 
 
-Сви знамо колико је РС претрпјела штете у протеклом периоду од високих вода Саве и Дрине. Освијестили смо се у том дијелу и подигли смо водозаштитне објекте на један завидан ниво који ће у наредном периоду гарантовати заштиту и пољопривреде и материјалних добара у Семберији, Лијевче Пољу и другим дијеловима РС. Сигурне заштите од поплава никада нема, али је пуно урађено на обнови водопривредних система у које се  деценијама није улагало”.
                   
Обнова
 
У селу Опличићи код Чапљине покренули смо обнову у протеклом рату порушене цркве. Црква је изграђена на земљи Милорадовића давне 1870. године. Уз помоћ добрих људи, уз помоћ и благослов СПЦ и уз помоћ власти Републике Српске обновићемо порушену цркву. Морамо знати ко смо, одакле потичемо, гдје су нам коријени. Ниче је давно рекао: ,,Народ који не познаје своју историју, нема ни своју будућност”.
 
Семберија инфо