ПЛАВИ ЧУПЕРАК НА ТОЧКИЋИМА :: Semberija INFO ::

 

 ПЛАВИ ЧУПЕРАК НА ТОЧКИЋИМА


ПЛАВИ ЧУПЕРАК НА ТОЧКИЋИМА
У обиљежавању Европске седмице мобилности учествовало је и 40-ак дјечака и дјевојчица Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“. Они су у дворишту вртићког објекта ,,Плави чуперак“, који се налази на Лединцима, малу бициклијаду одржали под симболичним називом ,,Плави чуперак на точкићима“.

 
Како су истакли у овој предшколској васпитно - образовној установи, дјеца од најранијег дјетињства треба да стичу навике везане уз сигурност у саобраћају, а то се постиже само континуираним радом. Јер, како појашњавају, поласком у школу дјеца постају активни учесници у саобраћају и они у вртићу дјелују превентивно и проводе низ активности из саобраћајног васпитања, а ова бициклијада једна је од њих.
 
Трогодишња Талија поносно каже да она добро вози и бицикл и тротинет, а у томе да савлада вожњу помогли су јој мама и тата. У дворишту вртића пажљиво је возила свој плави бицикл с помоћним точкићима.
 
Годину старији Новак бицикл већ вози без помоћних точкића, а да вози ово омиљено дјечије возило научила га старија сестра.
-Највише волим да се са сестром возим поред канала, каже Новак.

 
Талија, Новак и остали малишани који похађају објекат ,,Плави чуперак“ Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ су, зависно од узраста, возили бицикле са и без точкића и тротинете. Научили су многа правила везана за понашање, јер  саобраћај није шала, ни опасност мала.
 
Мала бициклијада одржана је под будним оком васпитачица које наводе да је ово друга година како организују бициклијаду у оквиру Европске седмице мобилности, а трудиће се да то прерасте у традицију.
 
-Циљ је да промовишемо здрав начин живота, а ово је и сјајна прилика да наши малишани покажу своје могућности. Иначе, чинимо све како би их мотивисали да што више времена проводе на отвореном и да упознају друге начине кретања, истакла је васпитачица Сања Перић.

Семберија инфо