ОДРЖАНА СПОРТСКА ВЈЕЖБА ЗА ДЈЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА СПОРТСКА ВЈЕЖБА ЗА ДЈЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА


У оквиру обиљежавања Европске седмице мобилности уГрадском парку у Бијељини организована је спортска вјежба за дјецу са посебнимпотребама и дјецу са инвалидитетом, како би се указало на важност инклузије удруштвеној заједници.
 
Шеф градског Одсјека за локални економски развој иевропске интеграције Анкица Тодоровић истакла је да је тема овогодишње Европскеседмице мобилности „Мобилност без загађења за све“.
 
- Данас смо вјежбали у парку са циљем да нагласимоважност приступачности и промовишемо инклузивни оквир који укључује свеграђане. Сва четири улаза у парк, као и улаз у дјечије игралиште, прилагођенису лицима са инвалидитетом, колицима за бебе и средствима за активан видкретања, као што су бицикл, ролери, тротинети и слично - навела јеТодоровићева.
 
Градска управа Града Бијељина организовала је спортскичас на отвореном уз помоћ Кошаркашког клуба „Феникс Баскет“,који од почетка године бесплатно ради са дјецом са посебним потребама.
 
-Сваки петак, у спортској сали Полицијске управе Бијељина, одржавамо бесплатантренинг за ову дјецу, узраста од четири до 20 година. Задовољни смо, јер сенакон девет мјесеци рада већ види напредак - истакао је предсједник КК „ФениксБаскет“ Бранимир Ђокић.
 

Радмила Симић из Хуманитарног удружења жена „Арта“каже да су се чланови овог удружења одазвали позиву за учешће натренингу јер боравак на чистом ваздуху и физичка активност одговарају дјецикоја имају здравствене тешкоће, али и дјеци која нису довољно социјализована.
 
- Ово је примјер квалитетне инклузије, гдје су нам се,осим дјеце са посебним потребама и инвалидитетом, прикључили и други малишаникоји су се затекли у Парку - додала је Симићева.