ПРИОРИТЕТ УЛАГАЊЕ У СПОРТ И СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ :: Semberija INFO ::

 

ПРИОРИТЕТ УЛАГАЊЕ У СПОРТ И СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ


СДС Семберија је недавно формирала Одбор за спорт. У чланству одбора су истакнути семберски спортисти који иза себе имају запажене каријере и завидне резултате на спортским борилиштима. Неки од њих  ће се наћи и на одборничкој листи ове странке са циљем да у наредном периоду у скупштинским клупама заступају интересе спортиста, спортских клубова и залажу се за побољшање њиховог положаја, промоцију спорта и здравог начина живота.

Како Зоран Софренић, предсједник Одбора наводи, претходних година Бијељина је постала синоним у региону по улагањима у спорт, а из Градског буџета се издваја 4% на годишњем нивоу.

- Политика Градоначелника и његових сарадника јесте да се што више улаже у спорт и спортску инфраструктуру и, као резултат тога, имамо велики број младих људи који су окренути спорту и здравом начину живота. Започет је низ пројеката, од којих се издваја планирана изградња Градске спортске дворане, а ускоро и терена са вјештачком травом на фудбалском терену „Радника“, а сви грађани могу да виде како овај стадион од скоро сија у вечерима кад је „Радник“ домаћин на терену. Такође, настојаћемо да сву дјецу у овом фудбалском клубу ослободимо чланарине, а млађим селекцијама подјелимо бесплатну спортску опрему - истакао је Софренић.

Младен Петровић, предсједник Кошаркашког клуба „Радник“ и један од чланова Одбора, истиче да је закључак и суштина овог састанка била да се што више дјеце изведе из својих кућа, усмјере на спортске терене и бављење оним спортом који им највише одговара.

- Размотрили смо многе теме, састанку је присуствовало десетак истинских заљубљеника у спорт који настоје да својим ентузијазмом привуку што више дјеце и омладине у ову сферу. Морамо тежити да се заједно са градом  што више активирамо у прављењу атлетске стазе, полигона и свега онога што за поједине спортове недостаје у нашој локалној заједници – истакао је предсједник КК „Радник“.

У Одбору за спорт СДС Семберија је и Предсједник кошаркашког клуба „Бијељина плус“, Предраг Вујић који је подсјетио да је Бијељина проглашена за Европски Град спорта за 2020. годину. 

Како Вујић наводи, водећи људи у  Градској управи су из сфере спорта, што у спортистима буди наду да ће се и у наредном периоду наставити са улагањима и тежити ка побољшању услова  за бављење спортом.

Семберија инфо