ИСПИТАТИ НАВОДНО ПЛАНИРАЊЕ УБИСТВА ВУКОТЕ ГОВЕДАРИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ИСПИТАТИ НАВОДНО ПЛАНИРАЊЕ УБИСТВА ВУКОТЕ ГОВЕДАРИЦЕ


Замјеник предсједника СДС-а Радо Савић, изјавио је на конференцији за новинаре у Бијељин да „Српска демократска странка и њено предсједништво траже од надлежних институција да испитају околноти за наводно планирање убиства Вукоте Говедарице“.

-Јавност је већ упозната да је Миљан Вујовић, оптужени за убиство Петра Бајчетића у септембру 2016. године у Билећи, током свједочења у Окружном суду Бањалука, изнио је шокантне наводе о наводном “наручивању убиства Вукоте Говедарице” пред локалне изборе те године. Да ли је Вујовић изнио неистине или је говорио истину, то треба да утврде надлежни органи. Уколико је говорио истину, треба да се пронађу налогодавци тог гнусног потенцијалног чина“, рекао је Савић и нагласио да СДС изражава забринутост, јер имају лоше искуство због убиства Бранислава Гарића које се догодило прије 12 година. На конференцији се обратио и Љубиша Петровић, кандидат за градоначелника Бијељине који је поздравио рад Тужилаштва и ПУ, а који се односи на истрагу о распојели пољопривредних подстицаја. Петровић је такође предложио да, с обзиром да је АД „Град“ прешао у надлежност Града Бијељина, плаћање улаза у Агротржни центар буде укинут или бар смањен на прихватљив износ.

-Сматрам да су цијене превисоке и да је ово један од начина да се помогне пољопривредним произвођачима“, рекао је Петровић. Од прије мјесец дана, члан СДС-а је Мирјана Орашанин која је истакла да је странци приступила са циљем да подржи правду и да допринесе процесу промјена.

-СДС је странка народа и странка која живи у сваком човјеку, а посебно ме радује ме чињеница да нам приступа све већи број младих“,  рекла је Орашанин. Носилац листе СДС у Бијељини Томица Стојановић сматра да Бијељина има довољно грађевинских фирми за извођене радова и да није потребно да долазе фирме из Бања Луке, јер се на тај начин одливају, умјесто да остају средства у Бијељини.

-Више фирми је пропало у претходним годинама, а у најави је пресељење Наше банке у Бања Луку, што ће проузроковати отказе, а све то је на штету наших грађана“; рекао је Стојановић.