ДРУЖЕЊЕ ТУЗЛАКА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ДРУЖЕЊЕ ТУЗЛАКА У БИЈЕЉИНИ


Завичајно удружење Тузлака у Бијељини  организује, четврти пут за редом, велико дружење Тузлака које ће се, како су најавили организатори, одржати у суботу, 16. фебруара у свадбеном салону ,,Гранд“ од 18 часова. Као и претходних година, његујући своје завичајне обичаје и традицију, земљаци из овог краја подсјетиће се на дружења у завичају из ког потичу и тиме допринијети чувању завичаја од заборава.

-Заинтересовани за дружење Тузлака се већ сада могу пријавити и извршити резервацију, односно купити улазницу, у ресторану ,,Гранд“, а цијена улазнице је 25 конвертибилних марака. У цијену је укључено сво јело и пиће које се конзумира током вечери, те културно- умјетнички програм.  Гаранција квалитетног и богатог културно-умјетничког програма ове године свакако су и имена оних који су  задужени за његов садржај, а то су проф. др Десанка Тракиловић, диригент и оснивач обновљеног хора ,,Србадија“ од 1992. године у Бијељини, која је предсједница Скупштине завичајног удружења Тузлака у Бијељини, и директор Народне библиотеке ,,Филип Вишњић“ Јован Цвјетковић, каже предсједник Организационог одбора дружења Тузлака Данијел Перић који је и члан Управног одбора овог удружења од оснивања. 


Имајући у виду то да су људи са подручја тузланске регије познати по томе да воле помагати, не изненађује што ово дружење неће бити само с циљем дружења и забаве. Наиме, у удружењу су одлучили да организују томболу, а средства која прикупе усмјериће на помоћ Србима повратницима на простор тузланске регије. Цијена томболе је  двије и по марке. 
-На ово дружење не позивамо само Тузлаке, већ и све наше новостечене пријатеље у  Бијељини и Семберији- нашем новом завичају, истиче Перић.