Коњички клуб Вранац, Велика Обарска: Његују традицију коњичког спорта :: Semberija INFO ::

 

Коњички клуб Вранац, Велика Обарска: Његују традицију коњичког спорта


Стогодишњу традицију коњичког спорта у Семберији његује Коњички клуб „Вранац“ из Велике Обарске. Борко Симић, оснивач овог клуба, каже да је коњички спорт, због пандемије вируса корона, у благој стагнацији, прије свега, због немогућности организовања већих међународних такмичења.



„Традиција и љубав према коњима и коњичком спорту нас одржава. У клубу „Вранац“ тренутно је окупљено тридесетак заљубљеника у коњички спорт и коњичке трке. Ранијих година смо учествовали на такмичењима у Невесињу, Градачцу, Бихаћу, Великој Кладуши и на другим великим коњичким тркама. Покушавамо ових дана да организујемо коњичку трку и у Бијељини, коју смо планирали за 26. септембар.



У штали тренутно имамо пет грла и два ждријебета. Намјера нам је да набавимо и једно енглеско грло и да се озбиљно у будућности позабавимо коњичким спортом. Организовали смо и школу јахања, изнајмљујемо кочије и фијакере за разне свечане прилике“, каже Борко Симић, заљубљеник у коњички спорт. Од малих ногу у овај спорт се укључила и његова сестра Милица.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић