ПОДРШКА ФИРМИ МЕГА ДРВО И ТУРИСТИЧКОМ ПРОЈЕКТУ БУСИЈА НА МАЈЕВИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПОДРШКА ФИРМИ МЕГА ДРВО И ТУРИСТИЧКОМ ПРОЈЕКТУ БУСИЈА НА МАЈЕВИЦИ


Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић и министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић посјетили су данас у Бијељини успјешну и извозно орјентисану компанију "Мега дрво" која запошљава више од 300 радника и подржали иницијативу власника ове фирме Светозара Остојића за изградњу туристичког комплекса "Бусија" на Мајевици.
 
"Више од 95 одсто производње комапнија пласира на тржишта ЕУ која су веома захтјевна и Влада Републике Српске ће у оквиру могућности помоћи овог привредника, уз жељу да оваквих привредника буде што више", рекла је Голићева новинарима након посјете у којој су учествовали и правобранилац Српске Милимир Говедарица и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
 
Она је додала да фирма која се бави прерадом дрвета поштује све еколошке стандарде, запошљава више од 300 радника, послује успјешно и друштвено одговорно и запошљава доста ратних војних инвалида.
 
Голићева се осврнула и на иницијативу власника фирме Светозара Остојића за изградњу туристичког комплекса "Бусија" на планини Мајевици, истичући да то заслужује сву пажњу.
 
"Тај дио Мајевице је задивљујућа, нетакнута природа, а оно што планира инвеститор Остојић заслужује сву пажњу и помоћ институција Републике Српске", навела је Голићева.
 

Према њеним ријечима, Влада Републике Српске је за овај пројекат додијелила 37 дунума земљишта без накнаде јер је пропознала значај до сада урађеног и визију будућег туристичког комплекса који би се простирао на површини од 43 хектара земљишта и омогућио ново запошљавање.
 
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић назвао је пројекат "Бусија" визионарским и изразио наду да ће будући туристички комплекс постати одредиште гостију из региона.
 
Он је најавио помоћ Владе у изградњи приступног пута који ће бити модерна саобраћајница широка шест метара, наводећи да би изградња ове дионице, према прелиминарним процјенама, коштала три милиона марака.
 
Правобранилац Милимир Говедарица рекао је да ће Влада Републике Српске и даље излазити у сусрет свим озбиљним инвеститорима.
 
Власник фирме "Мега дрво" Светозар Остојић захвалио је свима који подржавају рад ове компаније и пројекат "Бусија" на Мајевици, наводећи да је његова вриједност у старту седам милиона марака, у другој фази и до 15 милиона марака.
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да ова компанија предњачи у запошљавању радника на подручју града и учествује у реализацији дуалног образовања обезбјеђујући праксу за ученике Техничке школе.
 
Мићић је додао да је град Бијељина до сада подржао изградњу туристичког комплекса "Бусија" са 100.000 КМ намијењених за инфраструктуру и најавио наставак подршке.