БИЈЕЉИНА ЗНАЧАЈНА ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ЗНАЧАЈНА ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ СРПСКЕ


Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић и министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић и правобранилац Р С Милимир Говедарица, након радног састанка са градоначелником Мићом Мићићем и његовим сарадницима, нагласили су да је Град Бијељина други по величини град у РС и да је од изузетног значаја за РС. Задовољство посјетом званичника, изразио је градоначелник Мићић уз констатацију, да ни један долазак званичника РС не прође без договора за реализацију нечег новог или убрзање реализације већ актуелних пројеката.

-Сви знамо да реализација пројекта изградње ауто пута и моста на Рачи иде планираном динамиком, а по питању парцелације и уговора, од 438 предмета, 403 су већ правоснажна“, рекао је Мићић. Он је истакао да је разговарано и о индустријским зонама, те да ће се са Путевима РС радити на изградњи новог кружног тока, а за потребе излаза из индустријске зоне, што је једна од повољности за 37 компанија које су купиле земљиште. Мићић је нагласио и да је АД „Град“ враћен у власништво Града Бијељина, а према његовим ријечима, веома је значајно што ће се имати и земљиште између двије индустријске зоне, а што ће се користити за изградњу нових.

-Договорили смо и око употребне дозволе за гасификацију, јер имамо изграђено 320 км мреже, а све са циљем да се крене у завршницу довођења гаса. обили смо правоснажним рјеђшем још 603 хектара земљишта, а ријеч је о старој прузи некадашње жељезничке станице, гдје ћемо изгадити нову улицу од два км, један нови кружни ток испред зграде факултета, а улица подразумијева и пјешачку и бициклистичку стазу, као и четири дрвореда“, истакао је Мићић и додао да ће се у ускоро радити и на реконструцији зграде урбанизма и ОШ „Кнез Иво од Семберије“, а радове ће финансирати ресорно министарство, на чијем челу је министарска Голић.У име Владе РС, она је поздравила све грађане Семберије уз констатацију да је Бијељина град предузетничког духа, који је од једне руралне средине, израстао у регионални центар.

-Бијељина је врло битна за даљи развој РС, а наша обавеза је да смо на услузи свим општинама и градовима у РС. Подсјетићу да смо прије двије године реконструисали Гимназију „Филип Вишњић“, а до краја мјесеца почињемо са радовима на згради урбанизма. Такође, уз поштовање препорука Института за јавно здравство РС, кренућемо и у реконструкцију школе „Кнез Иво од Семберије“, вриједности 400. 000 КМ. Оно што морам нагласити је да сви заједно радимо на ставарању амбијента да наши млади. школујући се у РС, остају овдје и добијају запослење“, истакла је Голићева. Она је нагласила да је и изградња ауто пута значајна у том сегменту, јер сви инвеститори који долазе у РС прво питају каква је мрежа путева кроз РС“, нагласила је Голићева. Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић појаснио је да је сарадња са Градом Бијељина значајно  интензивирана, а како је истакао, „најважнији пројекат за РС је изградња ауто пута“.

-Сарадња је конкретна била и прије, а сад је још интензивнија, што се већ очитује кроз конкретне пројекте. Морам нагласити да Бијељина у погледу урбанистичких рјешења постаје европски град, али и еколошки освијешћен, а то се види и кроз измјештање аутобуске станице. Такође, кроз све пројекте, Бијељина је најбољи примјер како локална власт сарађује и треба да сарађује са својом Републиком“, рекао је Поповић. Сви учесници данашњег радног састанка, обишли су градилште нове аутобуске станице и компанију „Мега дрво“ у Великој Обарској.

Семберија инфо