ЗАШТИТИТИ МЛАДЕ ОД ИСКУШЕЊА САВРЕМЕНОГ ЖИВОТА :: Semberija INFO ::

 

ЗАШТИТИТИ МЛАДЕ ОД ИСКУШЕЊА САВРЕМЕНОГ ЖИВОТА


Светосавска омладинска заједница Угљевик штити младе од искушења савременог живота и девијација које он носи, укључујући их у своје пројекте и хуманитарни рад, истакао је предсједник ове организације Марко Томић.

Томић је рекао да је изузетно важно да се млади окупљају око Цркве, те навео да ова организација броји 50 чланова - ученика основне и средње школе, који су увијек спремни да помогну, организују и реализују бројне хуманитарне активности. 

Светосавска омладинска заједница Угљевик организовала је током прошле године низ активности, међу којима издвајају два пројекта - уређење дворишта у подручној школи и пројекат гријања у школи у угљевичкој мјесној заједници Мезграја-Косе. 

Томић је, најављујући овогодишње активности, рекао Срни да је у току припрема за Светосавску академију, која ће у част првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве бити организована 24. јануара у угљевичком Центру за културу. 

Он је навео да је овогодишња академија дванаеста по реду у организацији Светосавске омладинске заједнице и напоменуо да у програму учествују ђаци Основне школе "Алекса Шантић" и средњошколског центра "Михаило Петровић Алас". 

"Светосавска академија одржава се под благословом Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, а у организацији учествује намјесништво угљевичко-јањско, као и Културно-умјетничко друштво `Рудар`", рекао је Томић. 

Томић је најавио да ће, од редовних активности у овој години, бити реализована и васкршња приредба, петровданско вече и низ хуманитарних активности, заједно са Колом српских сестара "Света Марија Магдалина" из Угљевика. 

Светосавска омладинска заједница Угљевик постоји од 2007. године, а ђелује при Храму Свете Петке Параскеве.