Девет година траје стечај у ГП „Рад“ :: Semberija INFO ::

 

Девет година траје стечај у ГП „Рад“


Некадашња управна зграда
Окончањем неколико парничних поступака, који се односе на утврђивање права својине на једном пословном простору и једном стану, те кроз поступак јавног излагања за неколико спорних некретнина, могао би се коначно привести крају стечајни поступак за  Грађевинско предузеће „Рад“ из Бијељине, који је отворен прије девет година, прецизније, 23. децембра 2009. године, каже  адвокат Надежда Стевановић, пуномоћник предузећа ГП „Рад“ у стечају које је тужило Републику Српску ради утврђивања права својине над једним пословним простором у Бијељини.

„Пословни простор је уписан на привремени лист непокретности са правом својине, а на основу рјешења Геодетске управе у поступку излагања некретнина. Још неколико некретнина чека на судски епилог или на завршетак поступка јавног излагања у Геодетској управи РС. Када се окончају ови поступци, онда се дефинитивно може приступити затварању овог стечаја“, каже адвокат Надежда Стевановић, подсјећајући да је овај стечај неколико година водио стечајни управник Стојан Јовић, а након његове смрти за стечајног управника је именован Горан Марковић.

У поступку утврђивања права својине над спорним некретнинама, каже Надежда Стевановић, велики проблем представља и чињеница да је документација у међувремену уништена, што успорава активности око окончања  судских спорова и стечаја. 

Љ.Љ.