ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА


Подизањем заставе Републике Српске, Град Бијељина се придружио у подршци обиљежавања 15. септембра, Дана српског  јединства, слободе и националне заставе. Овај празник ће од овог 15. септембра убудуће бити обиљежаван у Републици Српској и Србији у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт. Градоначелник Мићо Мићић, замјеник градоначелника Марко Михајловић и предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић, подигли су заставе испред зграде Градске управе.

-Циљ нам је да у читавом српском корпусу имамо јединство, да будемо сложни и јединствени у жељи да живимо заједно у окружењу које ће поштовати српски народ, гдје ћемо и ми поштовати друге, циљ нам је да опстанемо на овим просторима и да обезбиједимо просперитет свих грађана у модерној држави“, рекао је градоначелник Мићић. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић нагласио је да сарадња Републике Српске и Србије никад није била боља, а то се огледа не само кроз обиљежавање важних датума из историје, већ и кроз бројне инвестиционе пројекте.

-Србија директно помаже Републици Српској и свака локална заједница је то осјетила. Бијељина је један од градова у Републици Српској који је добио највише инвестиционих пројеката, а у наредном периоду очекујемо још много тога што ћемо радити заједно. Један од изузетно значајних пројеката је ауто пут који ће повезати двије српске престонице, Бања Луку и Београд, а свакако да ћемо у будућности имати још много значајних заједничких пројеката“, рекао је Ђурђевић.

Семберија инфо