Đoković pobijedio Pera, Srbija izbacila Francusku iz Dejvis kupa :: Semberija INFO ::

 

Đoković pobijedio Pera, Srbija izbacila Francusku iz Dejvis kupa


Novak Đoković je pobjedio Benou Pera i potvrdio pobjedu Srbije nad Francuskom u grupnoj fazi Dejvis kupa.

Đoković je savladao Pera sa 2-0 u setovima (6:3, 6:3) poslije jednog časa i deset minuta tenisa.

Srbija je Novakovim uspjehom savladala Francuze i obezbijedila prvo mjesto Grupe A Dejvis kupa, te i lakši duel u četvrtfinalu, a usput izbacila "trikolore" sa takmičenja zbog toga što joj za sada nije prepustila ni jedan set u dva duela.

Srpska reprezentacija će u četvrtfinalu igrati sa nekom od dvije najbolje drugoplasirane ekipe druge faze, a to će biti ili Rusija ili neko drugi ko obezbijedi plasman.

Podsjetimo, Krajinović je savladao Francuza sa 2-0 u setovima, poslije jednog časa i 50 minuta igre – 7:5, 7:6(5).

Novak nije najbolje ušao u meč sa Perom i suočio se sa dvije brejk lopte u prvom gemu. Neke ne pretjerano teške udarce slao je u aut, a Per je to koristio. Ipak, nije bilo brejka.

Par gemova je bilo potrebno Novaku da uđe u ritam servisa, a onda još koji da se "pojavi" na riternu. To je uradio u osmom gemu prvog seta kada je izvršio pritisak nad rivalom, došao do brejk lopti i mirno sačekao grešku protivnika, te napravio brejk.

Nedugo zatim je odservirao za prvi set, a u drugom Peru nije bilo ništa lakše nego u prvom.

Đoković je krenuo da pritiska protivnika od samog početka i u trećem gemu seta došao je do brejk lopti. Nije iskoristio prvu, a zatim jeste drugu i potvrdom brejka poveo sa 3:1.

Per je tada krenuo na sve ili ništa i u jednom trenutku bio meta zvižduka publike, a samo par momenata kasnije dizao navijače na noge odličnim bekhendima.

To mu, ipak, nije pomoglo, a srpski igrač je tačno znao koliki intenzitet tenisa mu je potreban kako ne bi ništa prepustio slučaju i kako bi mirno priveo meč kraju.

To je uradio, obezbijedio Srbiji prvo mjesto u grupi, izbacio Francuze sa Dejvis kupa i otišao na zasluženi odmor do četvrtfinala koje će biti odigrano u petak od 11 časova.

Tanjug/B92/Nezavisne novine