Đoković peti put osvojio Masters u Parizu :: Semberija INFO ::

 

Đoković peti put osvojio Masters u Parizu


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković peti put je osvojio masters u Parizu. On je u nedjelju, u velikom finalu u hali "Bersi" bio bolji od šampiona turnira u Stokholmu Kanađanina Denisa Šapovalova, 6:3, 6:4.

Bio je to 34. trofej serije 1.000 za Đokovića i peta titula u ovoj godini (slavio i Melburnu, Madridu, na Vimbldonu i Tokiju), takođe i njegova 77. ATP titula u karijeri.

Đoković je titulu u "Bersiju" osvojio prvi put od 2015. godine. Do trofeja je došao za 65 minuta. Bio je to njihov četvrti meč i četvrti trijumf Đokovića, koji je od Šapovalova bio bolji i u Melburnu, Rimu i Šangaju (sve ove sezone). Novak je na putu do trijumfa pobijedio Korentana Mutea, Kajla Edmunda, Stefanosa Cicipasa, Grigora Dimitrova i na kraju Šapovalova.

"Osećam se odlično, pun sam samopouzdanja tokom čitave nedelje. Pobede u poslednja tri dana su mi dale ohrabrenje za ovo finale i za turniru u Londonu. Imam nekoliko dana da se odmorim i spremim i nadam se da ću odigrati sjajno na tom turniru", kazao je Nole i dodao:

"Sjajno se osećam cele nedelje, veoma sam zadovoljan svojom partijom, bio sam veoma siguran i čvrst."

Đoković će, bez obzira na ovaj trijumf, od danas epitet prvog tenisera svijeta na ATP rang-listi predati Špancu Rafaelu Nadalu, ali je poboljšao šanse da se na završnom mastersu u Londonu vrati na tron.

Nadal je u Parizu stigao do četvrtfinala, što mu je donijelo novih 360 bodova pa od danas na svom kontu ima ukupno 9.585. Iza njega je Đoković sa 640 manje. Nole od danas ima 8.945 bodova. U Parizu je juče osvojio 400 bodova, ali je izgubio 1.000, jer se uoči završnog turnira sezone u Londonu brišu bodovi osvojeni na ovom mastersu.

Za pobjedu u svakom od tri meča u grupi dobija se po 200 bodova, trijumf u polufinalu nosi još 400, a u finalu još 500 bodova, što znači da je u glavnom gradu Engleske na raspolaganju 1.500 bodova.

Čestitke Đokoviću povodom osvajanja mastersa u Parizu uputili su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković...

"Još jednom ste obradovali brojne ljubitelje tenisa i vjerne navijače, a svojom igrom potvrdili ste da ste vrh svjetskog tenisa", istakao je Dodik.

Nadal: Spremam se za London

Španski teniser Rafael Nadal, koji će od sutra biti prvi teniser svijeta, zbog povrede je bez borbe predao polufinale mastersa u Parizu pa je Kanađanin Denis Šapovalov prošao u finale. Nadal je povrijedio trbušne mišiće, ali se nada da će biti spreman za završni masters u Londonu.

"Možemo to nazvati nesrećnim slučajem i drugim imenima, ali se dogodilo, a kada se stvari dogode, moraš da ih prihvatiš. Iako je teška situacija, moram ostati pozitivan", rekao je Nadal.

Istu povredu doživio je na US openu 2009, ali je nastavio da igra, što mu je pogoršalo problem.

"Uradiću sve što je potrebno i matematički moguće da se oporavim", rekao je Nadal o šansama da nastupi u Londonu od 11. do 17. novembra.

ATP rang-lista:

1. Rafael Nadal           9.585

2. Novak Đoković       8.945

3. Rodžer Federer       6.190  

4. Danil Medvedev     5.705

5. Dominik Tim           5.025

​Nezavisne novine