Đoković kao stijena: Slomio tenisko čudo iz Španije :: Semberija INFO ::

 

Đoković kao stijena: Slomio tenisko čudo iz Španije


Srpski teniser Novak Đoković po 34. put u karijeri će igrati u grend slem finalu pošto je danas u polufinalu Rolan Garosa savladao Španca Karlosa Alkarasa sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Svjetski mediji su ovaj duel najavljivali kao jedan od najiščekivanijih ove godine jer je ovo bio duel prvog i trećeg igrača svijeta i dvojice trenutno najboljih igrača na šljaci.

Prva dva seta su bila na zaista vrhunskom nivou i viđena je fantastična borba i neki od najljepših poteza u dosadašnjem dijelu sezone.  Nole je nakon žestokog starta oba igrača prvi srigaodo brejka i poveo sa 3:1 a onda uspio da odrbani svoj servis i uvećao vođstvo. Alkaras je potom dobio naredni gem i da bi uslijedio maratonski sedmi koji je Đoković uspio da finišira u svoju korist tek nakon 14 minuta. U naredna dva seta oba igrača su uz manje oscilacije riješila pa je Nole stigao do 1:0 u setovima.

U drugom se igra još više rasplamsala, mladi Španac je imao neke nestvarne poene na koje ni Đoković nije bio imun pa mu je odao priznanje i čestitao. Obojica su u tim trenucima pružala fizički maksimum pa su se klizali i padali na šljaci stadiona "Filip Šatrije" u Parizu a publika je uživala u visokom intenzitetu tenisa.

Španac je poveo sa 4:3 nakon čega je Đoković uzeo medicinski taj-brejk zbog problema sa podlakticom desne ruke a kada je meč nastavljen Alkaras je napravio brejk i poveo sa 5:3.

Ipak, srpski as je uzvratio ribrejkom a onda potom i izjednačio na 5:5. Poveo je Alkaras sa 6:5 a potom i novim brejkom dobio drugi set izjednačivši na 1:1 nakon dva časa i devet minuta igre.

Španac je pvoeo u trećem setu, Nole mu uzvratio na 1:1 a onda se rvi igrač svijeta uhvatio za nogu i zatražio medicinski tajm-aut. Nije bilo jasno da li je upitanju grč ili povreda ali kada se vratio na teren teško se kretao na terenu pa je Đoković za 34 minuta igre poveo sa 2:1. U četvrtom je Nole nastavio u istom ritmu i za 25 minuta igre stigao do 5:0 protiv očigledno povrijeđenog rivala koji je čak 16 godina mlađi od njega.  Alkaras je upsio da osvoji još jedan gem na svoj servis da bi Đoković sa konačnih 6:1 stavio tačku na ovaj meč.

Uprkos što je pobjednika ovog meča odlučila povreda, Đoković je po ko zna koji put pokazao zašto je je najbolji teniser ikada i pokazao nekima poput britanskog tenisera Tima Henmana (rekao da je Đoković totalni autsajder protiv Alkarasa) da je iu 36. godini čvrst kao stijena.

Nole će u nedjelju od 15 časova igrati sa boljim iz duela Kasper Rud - Aleksander Zverev a ako slavi osvojiće 23. grend slem titulu i postati prvi teniser u istoriji koji je ovo uspio da uradi.

(Tanjug)