Đoković ide na osvajanje turnira u Rimu i novi rekord :: Semberija INFO ::

 

Đoković ide na osvajanje turnira u Rimu i novi rekord


Najbolji teniser današnjice Novak Đoković ima odličnu šansu da obori još jedan rekord u svijetu tenisa, a riječ je o broju plasmana u četvrtfinale na jednom Masters turniru. Naime, Đoković je tokom cijele karijere bio veoma uspješan na turniru u Rimu, jer je na terenima kompleksa Foro Italico čak 16 puta bio u četvrtfinalu.

Đoković dijeli rekord sa Rafaelom Nadalom, koji je po 16 četvrtfinala imao na čak tri turnira iz serije 1.000, također u Rimu, kao i u Monte Karlu i Madridu. Zanimljivo je da Nadal neće učestvovati ove godine, jer je u petak i definitivno poslao poruku organizatorima da neće doći jer nije spreman. To znači da će Đoković, ako se ponovo plasira u četvrtfinale, postati rekorder, jer niko do sada nije imao 17 četvrtfinala na jednom Mastersu.

​Naravno, to neće biti nimalo lako s obzirom na činjenicu da i Novak nije igrao od "Srpska Opena" u Banjaluci i da je tamo imao problema sa povredom lakta. Proteklih dana je vrijedno trenirao na terenima u Marbelji, skinuo je zaštitu, tako da se očekuje da dođe spreman u Rim. Đoković je titulu u Rimu osvajao 2008., 2011., 2014., 2015., 2020. i 2022. godine i na ovom turniru ima skor od 64-10. Masters u Rimu na programu je od 10. do 21. maja.


RTRS