Može li sezona šljake donijeti povratak Đokovića na vrh? :: Semberija INFO ::

 

Može li sezona šljake donijeti povratak Đokovića na vrh?


Srpski teniser Novak Đoković više nije prvi reket svijeta, ali bi već tokom sezone turnira na šljaci mogao da se vrati na vrh.

Poslije Monte Karla, Đoković je poražen u finalu Serbia Opena protiv Andreja Rubljova i za to dobio 150 bodova. Tu već nije bilo Alkarasa kojeg neće ni braniti bodove na turniru koji će se od ove sezone igrati u Banjaluci.

Dodatnu razliku je Alkaras napravio u Madridu, turniru koji je prošle sezone osvojio, a u španskoj prestonici je eliminisao upravo Đokovića. Njemu je pripalo 1000 bodova, a drugom teniseru sveta 360.

Privodimo kraju. Đoković je najveću razliku napravio u Rimu gdje je slavio i tako stekao 1000 bodova, a Alkaras 0. Na Rolan Garosu su obojica eliminisani u četvrtfinalu i tako dobili po 360 bodova.

Sabiranjem bodova koje treba da odbrane dolazimo do toga da će Alkaras na šljaci braniti samo 10 bodova više od Đokovića. Trenutna razlika između njih dvojice je 260 bodova, što znači da se lider neće mijenjati ukoliko se u potpunosti ili većim dijelom ponove prošlogodišnji rezultati.

Prije nego što pređe na tu podlogu, Alkaras će pokušati i da odbrani titulu u Majamiju, turniru koji se igra od 22. marta do 2. aprila, a na kom neće biti Novaka Đokovića, prenosi B92.


​Glas Srpske / B92