Španski pisac oduševio riječima o Đokoviću :: Semberija INFO ::

 

Španski pisac oduševio riječima o Đokoviću


Čuveni španski pisac Huan Manuel de Prada oduševio je javnost riječima kojim je opisao srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

Huan Manuel de Prada i Rafael Nadal su zemljaci, ali to ga nije spriječilo da stavi Srbina na pijadestal!
Napisao je tekst "No-Vac No-Covid" u kome je odao priznanje Novaku Đokoviću za sve što je učinio na terenu, ali i van njega.

Njegov uspjeh i podvig oduševio je španskog pisca.

"Godinu dana nakon što je postao legenda, Novak Đoković (No-Vac No-Covid za prijatelje) postao je najuspješniji teniser u istoriji. Uradio je to u Australiji, da bi božja pravda ljepše zasijala. A kao šlag na tortu, na tribinama je bio genocidni filantrop Bil Gejts. Đoković, koji je preuzeo ulogu univerzalnog žrtvenog jarca pred pokornom kukavičkom generacijom, nagrađen je za svu patnju koju je doživio" piše Prada.

Potom dodaje:

"Nakon nadmoćne pobjede, pokazao je na glavu, srce i m**a, podigao je pogled ka nebu i zahvalio se Bogu. Zatim se zagrlio sa prijateljima i porodicom i rasplakao se. Ali Đoković nije imitirao one 'peglače gaćica' koji pred kamerama plaču za svako sr**je, već je izbjegavao kamere, kako ga ne bi snimili dok plače. U tom vapaju predstavljeni smo svi mi koji smo pretrpjeli progon i maltretiranje u posljednjih nekoliko godina - svi mi koji smo stigmatizovani od strane medija, maltretirani od strane vladara i gledani sa sumnjom od strane prijatelja i porodice. Hvala ti za svaku tvoju dragocjenu suzu, Nole. Nijedna nije slučajno prolivena", završio je de Prada.

(Nezavisne - Telegraf)