Karlos Alkaraz osvojio US Open i postao najmlađi teniser na vrhu ATP liste :: Semberija INFO ::

 

Karlos Alkaraz osvojio US Open i postao najmlađi teniser na vrhu ATP liste


NjUJORK - Španski teniser Karlos Alkaraz pobijedio je u finalu US Opena Kaspera Ruda iz Norveške, a pored grend slem titule ova pobjeda mu je donijela i prvo mjesto na ATP listi čime je upisao istoriju kao najmlađi teniser na vrhu liste.

Alkaraz ima 19 godina i četiri mjeseca, a rekord je do sada držao Lejton Hjuit koji je zauzeo prvu poziciju kada je imao 20 godina i devet mjeseci (2001. godina).

Alkaraz je u finalu US Opena bio bolji od Ruda rezultatom 3:1 (6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3), a meč je trajao tri sata i 22 minute.

Alkaraz, inače specijalista za šljaku, je postao i najmlađi pobjednik grand slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji muškaraca otkako je njegov sunarodnjak Rafael Nadal osvojio prvu od svojih brojnih titula u junu 2005. godine.

-Ovo je nešto o čemu sam sanjao od kad sam bio dijete, da budem broj jedan na svijetu, da budem šampion - rekao je Alkaraz, dodajući da razmišlja o nekim članovima svoje porodice koji nisu mogli doći da ga gledaju u velikom finalu.

Alkaraz je odigrao tri uzastopna meča s pet setova na putu do finala, uključujući i drugi najduži meč u istoriji US Opena kada je u četvrtak u četvrtfinalu savladao Janika Sinera.


Agencije / Glas Srpske