PATRIK BESON NAPISAO KNjIGU O NOVAKU ĐOKOVIĆU :: Semberija INFO ::

 

PATRIK BESON NAPISAO KNjIGU O NOVAKU ĐOKOVIĆU


Foto
Ugledna francuska izdavačka kuća "Loyison Editions", objaviće u oktobru ove godine novu knjigu "Đoković, Odbijam" (Đoković, Le Refuse) nagrađivanog francuskog pisca Patrika Besona, saopštila je izdavačka kuća "Čigoja štampa" iz Beograda.

Prevod ove knjige na srpski jezik o svjetski slavnom teniseru Novaku Đokoviću izaći će početkom septembra u „Čigoja štampi”, ediciji “Disident”, povodom čega će autor Beson posjetiti Srbiju.

Patrik Beson je francuski savremeni pisac, književni kritičar, novinar, polemičar, član mnogih žirija za dodelu književnih nagrada. Autor je zapaženih romana i knjiga priča kao - "Dara", "Lenjivica", "Veština zavođenja", "Vila Don Kihote", "Stanje duha", "Bogatašica", "Beograd City", "Brabanovi", "Srđan", "Miloš i Milena i Julije i Isak", "Titanika", "Puškinova smrt", "Hristov grob", "Izvesna Melanhonija", "Romani iz mladosti" i mnogih drugih književnih djela.

Poznat uveliko kao zaista veliki prijatelj Srbije, dosta je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koji započinje knjigom objavljenom u Francuskoj “Krik protiv klevetnika Srbije” (1995).

Kao veliki poznavalac, osvešćeni analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svijetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih problema, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti. U tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito djelo, u kojem u ličnosti Novaka Đokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitete, neophodne za opstanak ljudske vrste, navode iz izdavaštva "Čigoja štampa".

(Tanjug)