OVAKO JE SVE POČELO ĐOKOVIĆ JE OVDJE KRENUO SA OSVAJANjEM TROFEJA :: Semberija INFO ::

 

OVAKO JE SVE POČELO ĐOKOVIĆ JE OVDJE KRENUO SA OSVAJANjEM TROFEJA


Foto
Taj 23. jul će ostati zlatnim slovima upisan u njegovoj biografiji, pošto je sa 19 godina i 32 dana podigao prvu ATP titulu u Amersfortu, nakon što je u finalu na šljaci pobijedio Nikolasa Masua sa 7:6(5), 6:4.

Vjerovatno nije mnogo onih koji su tada predviđali da će poslije toga on podići još 87 trofeja. Đoković je samo na grend slemovima osvojio 21 titulu, dok je u istoriju ušao i kao rekorder po broju nedjelja na čelu karavana, sa 373 sedmice vladavine.

Đoković i dalje igra na vrhunskom nivou i jasno je da nema namjeru da stane, a onu prvu titulu, pamtiće još po jednom detalju. Naime, nakon što je savladao Pašanskog, Ziba, Žiskela, Koriju i u finalu Masua, kao nagradu je dobio umjesto pehara “Ajpod”, jedan od uređaj za reprodukovanje muzike.


Ovaj “trofej” danas se nalazi u sali za iste u okviru Novakovog teniskog kompleksa na Dorćolu, kao podsjetnik na prvih 250 ATP poena koje je osvojio na jednom turniru.

Amersfort i sa još jedne strane bitan za Đokovića, pošto je upravo ovaj turnir 2009. godine ustupio licencu Srbija openu, koji je tada prvi put organizovan.

(Srpska Info)