NOVAK ĐOKOVIĆ U POLUFINALU MASTERSA U MADRIDU :: Semberija INFO ::

 

NOVAK ĐOKOVIĆ U POLUFINALU MASTERSA U MADRIDU


Foto
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu, pošto je savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 6:3, 6:4 i zakazao je spektakl, pošto ga u subotu čeka duel sa pobjednikom španskog derbija u kojem se sastaju Rafael Nadal i Karlos Alkaraz.
 
Novak je furiozno započeo meč i iskoristio je slab start rivala. Poslije sigurnog uvodnog gema bez izgubljenog poena odmah je u sljedećem napao rivala, došao do brejk lopte, koju je i iskoristio. Kasnije je potvrdio brejk, a onda sigurno čuvao prednost do samog kraja seta i lako poveo sa 1:0.
 
Na startu drugog seta je Đoković ponovo došao do brejk šanse, mogao je gotovo identično da započne drugi set i da psihički već tada potpuno slomi protivnika.
 
Tada nije uspio, ali se vidjelo da brejk "visi u vazduhu" i Novak je ubrzo uspio da slomi Hurkača još jednom i oduzeo mu je servis u petom gemu. Kasnije je i potvrdio brejk i došao do 4:2.
 
Hurkač je zatim bez izgubljenog poena osvojio svoj servis, a potom je Nole upao u najtežu situaciju kada je njegov servis u pitanju, jer je u dva navrata stizao do 40:40, ali je Đoković izdržao pritisak i stavio Hurkača pod pritisak da servira za ostanak u meču u narednom gemu.
 
Đoković je odmah napao, došao do dvije brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Hurkač je potom uspio da dođe do gema i ostao je u životu bar još jedan gem. Ipak, Novak je u narednom bio ubjedljiv i tako osigurao polufinale.
 
Duel Đokovića i pobjednika meča Nadal - Alkaraz biće u subotu, a 99 odsto će taj meč i otvoriti program na "magičnoj kutiji".
 
U drugom dijelu "kostura" su Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, kao i Feliks Ože Alijasim i Aleksander Zverev.

(Nezavisne)