Slaviša Simeunović, bokser i agent-menadžer u profi boksu :: Semberija INFO ::

 

Slaviša Simeunović, bokser i agent-menadžer u profi boksu


Slaviša Simeunović bokser je od 1994. godine, a iza njega su godine napornih treninga i rada, što je rezultiralo uspješnom karijerom u boksu.



Slaviša je i trener, agent-menadžer u profi boksu, licencirani međunarodni sudija u amaterskom i profi boksu.

U izjavi za portal Semberija info, Slaviša ističe da se nikada nije pokajao što je upravo boks izabrao 1994. godine kada je počeo da trenira.

Svoje prve treninge započeo je u matičnom klubu - Bokserski klub „Radnik“ Bijeljina, gdje je dugo godina bio kapiten.

„U amaterskoj karijeri imao sam oko 200 mečeva, od kojih sam većinu završio u svoju korist. Bio sam višestruki prvak RS i vicešampion BiH, a najdraža titula u mojoj karijeri je vicešampion Savezne Republike Jugoslavije“, kaže Slaviša Simeunović.



Boksovao je i za „Mačvu“ iz Šapca i beogradsku „Crvenu Zvezdu“ na dvojnu registraciju.

„U profi boks sam prešao 2012. godine. Do sada sam imao 77 mečeva. I dalje se takmičim kako na našim prostorima tako i po Evropi“, rekao je Slaviša.

Kao agent-menadžer u profi boksu u saradnji je sa Aleksandar Petković PETKO'S BOX PROMOTION iz Minhena i firmom KWON /oprema za borilačke sportove/, kao i sa menadžerima i promoterima iz kompletne Evrope.

Uz sve te aktivnosti, Slaviša ima uspješnu sudijsku karijeru u amaterskom i profi boksu, sudio je na brojnim međunarodnim turnirima, državnim prvenstvima, profi revijama...

„Boks je sport koji volim, sport zahvaljujući kojem sam ostvaren kao čovjek i od kojeg hranim porodicu koja mi je velika podrška. Mislim da ću uvijek biti u boksu i u svijetu boksa, kao trener i menadžer. Boks je nešto kao ‚narkotik‚ sa kojeg se teško skinuti“, ističe Slaviša.

Prema njegovim riječima, boks je sport koji od slabašnog mladića pravi velikog i čvrstog čovjeka, jer „čovjekov životni vijek je jedna borba - jedan boks meč“.

Semberija info / Foto i tekst: Z. Kusmuk