DRŽAVNO PRVENSTVO BIH ZA KADETE, JUNIORE I U21 - TRIPUNOVIĆ JELENA NOVA DRŽAVNA VICEPRVAKINjA; KALAJDžIĆ SARA BRONZANA :: Semberija INFO ::

 

DRŽAVNO PRVENSTVO BIH ZA KADETE, JUNIORE I U21 - TRIPUNOVIĆ JELENA NOVA DRŽAVNA VICEPRVAKINjA; KALAJDžIĆ SARA BRONZANA


U subotu 17.11.2018. u sportskoj dvorani Borik u Banja Luci, u organizaciji kk.“16-a“ i karate saveza BiH, održano je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.
U konkurenciji 92 kluba sa preko 450 učesnika naš klub se predstavio sa osam učesnika u borbama pojedinačno u muškoj i ženskoj kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.



U kadetskoj konkurenciji u kategoriji [-47] imali smo naše dvije predstavnice i obe su se kroz vrlo kvalitetne mečeve uspjele izboriti za medalje a time i za mjesto u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine za nastup na Balkanskom prvenstvu početkom decembra u Dubrovniku. Tripunović Jelena je naša nova kadetska viceprvakinja BiH, dok je Kalajdćić Sara bila treća. 
Takođe u kadetskoj ženskoj konkurenciji, ali u kategoriji [-54] Nikolina Paprica je nakon dvije pobjede u meču za polufinale poražena minimalnim rezultatom, a nakon toga i u meču za bronzu.
U muškoj kadetskoj konkurenciji Jović Aleksandar je, iako dobar u pripremnom periodu, ipak poražen u drugom kolu nakon čega nije imao priliku da se kroz repasaž ispravi.

U juniorskoj konkurenciji imali smo četvoro predstavnika, Dajanu Kalajdžić u ženskoj konkurenciji [59+], koja je zaustavljena u četvrtfinalu da bi u repasažnom meču za bronzu, nakon vođstva 1:0 i još nekoliko nedosuđena poena u poslednjim trenutcima meča njena protivnica preokrenula. Tako je Dajana ostala bez plasmana ali realno protiv onakvog domaćinskog suđenja nije ni mogla više!
U muškoj konkurenciji juniora u kategoriji [-61] Đurić Obrad je bio u prilici za bronzu, ali je nije iskoristio.
U kategoriji [-68] Ivković Aleksandar je do polufinala briljirao, zatim je poražen u meču za finale, te odlukom sudija i u meču za bronzu.
Četvrti naš predstavnik u juniorskoj konkurenciji u kategoriji [76+] Nedić Saša je pored jako nepoželjnog žrijeba došao u priliku da se bori za finale, imao je prednost, ali je napravio grešku koja će ga uz pomoć sudija udaljiti od finala. Nakon tog meča Nedić je imao loš pristup u meču za bronzu pa su uslijedile kazne i poraz.

Na kraju, kada sumiramo nastupe i rezultate naših takmičara sa dvije medalje i dva mjesta u Reprezentaciji, te čak tri peta i dva sedma mjesta možemo biti zadovoljni ostvarenim sa jedne strane, ali sa druge ipak ostaje žal, jer smo pored već osvojene dvije medalje imali  jedno četvrtfinale i čak tri polufinala u kojima smo svojim greškama, ali i namjernim ili nenamjernim greškama sudija zaustavljeni. Nakon toga čak četiri direktna meča za odličja i plasman na Balkansko nismo iskoristili. 

Moramo istaći nekoliko stvari, a to su; jako loše i pristrasno suđenje na pojedinim borilištima; neadekvatni uslovi i nemogućnost da trener traži čelendž u slučajevima kad misli da je oštećen za poen i na kraju činjenicu da će zemlju predstavljati takmičari nakon rezultata na samo jednom takmičenju. Mišljenja smo kao i većina klubova da se te stvari moraju mjenjati ako želimo da nas na međunarodnoj sceni predstavljaju zaista najbolji!

Nama ostaje nam da analiziramo naše greške, te do narednog prvenstva iste ispravimo i još snažnije napadnemo najviše plasmane i da se što bolje pripremimo za nastup na Balkanskom šampionatu u Dubrovniku početkom narednog mjeseca.

Pres služba kk. “UNSU“
Goran Ivković  Predsjednik